ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ" | Публична лекция на тема: Константин Велики – Imperator et sacerdos
A+ R A-

Публична лекция на тема: Константин Велики – Imperator et sacerdos

Е-мейл Печат ПДФ

1На 19 април 2013 година, в Православния център "Тотю Коев", при изключителен интерес, се проведе публичната лекция на д-р Юлиян Великов на тема: Константин Велики – Imperator et sacerdos, с която се отбеляза 1700 - та годишнина от Медиоланския едикт (313 г.).

Пред преподаватели и студенти от различни специалности на ВТУ, и граждани, лекторът изнесе своите разнопосочни наблюдения5 върху личността на равноапостолен Константин Велики като император и свещеник. Мултимедийно бяха представени и анализирани извори от античен, старозаветен и ранносредновековен характер и се очерта примера на император Константин, следван от византийските императори иконоборци и каролингите.
Юлиян Великов е доктор по Теология и преподавател по Патрология, Агиология и Апологетика в ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Член е на международната асоциация по Патрология (A.I.E.P/I.A.P.S.) и неин представител за България.

 

 

 

2

34


Банер
Банер
Банер

В момента има 37 посетителя в сайта