ПБФ :
A+ R A-

Празник в Богословския факултет на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

   diplomirane 3Денят на св. Три светители се отбелязва всяка година и като личен празник на богословските школи у нас. Тази година в Православния богословски факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", преподаватели и студенти имаха двоен празник.


    Честването на празника на Православния богословски факултет във Велико Търново започна с отслужване на Св. Литургия в храма diplomirane 4„Св. Троица". В служението участваха йеромонах Йоаким, йеромонах Димитър, свещ. Петър Иванов, които бяха предстоятелствани от прот. Добромир Димитров, преподавател по църковно право в Православния богословски факултет. Проповед за празника беше изнесена от страна на доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател по Християнска Етика. След края на службата на присъстващите успешно завършили студенти бяха връчени дипломи от декана на Православния богословски факултет доц. д-р Димитър Попмаринов Киров.
    По обяд във факултета започна лекцията на доц. д-р Магдалена Легкоступ, преподавател по lekciya 1методика на обучението по религия. Доц. д-р Легкоступ от 2012 година е и официален сътрудник на Културно-просветния отдел на БПЦ към Българската патриаршия. Лекцията, която тя изнесе в деня на Св. Трисветители, беше на тема „Европейската образователна политика и училищното обучение по религия". В залата присъстваха, както преподаватели, така и настоящи и бивши студенти на Православния богословски факултет. Това допринесе за сформирането на прекрасната дискусия между тях, като всеки изказа своята гледна точка по въпросната проблематика. На края доц. д-р Магдалена Легкоступ беше силно адмирирана от всички присъстващи за изключително актуалния доклад, които беше изнесла.

 

diplomirane 5

lekciya 2


Банер
Банер
Банер

В момента има 68 посетителя в сайта