ПБФ : Category Blog | Благотворителна кампания "Заедно сме по-силни"
A+ R A-

Благотворителна кампания "Заедно сме по-силни"

Е-мейл Печат ПДФ

- jpgПо инициатива на Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" Православният център „Проф. Тотю Коев" организира благотворителна кампания "Заедно сме по-силни", чиято цел е набирането на помощи за пострадалите от наводненията на територията на Република Сърбия и Босна и Херцеговина.
Около 50 души е броят на загиналите до този момент, а над 32 хиляди са евакуирани на територията на Република Сърбия и около 100 хиляди на територията на Босна. Положението и в двете страни остава критично, като се очаква втора вълна от наводнения.


С кампанията „Заедно сме по-силни" искаме да помогнем на нашите съседи не само на думи, но и с действия. Нека не бъдем безразлични към тяхното страдание!
В периода 28 – 31 май 2014 година на територията на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат разположени пунктове в Ректората, 4 и 5 учебен корпус, където студенти-доброволци от 9:00 до 16:00 часа ще приемат донесените помощи. Хората в района на бедствието се нуждаят от консервирана храна, бутилирана вода, продукти на битовата химия, одеяла и лекарства. Финансова помощ ще бъде приемана на сметка на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Събраните помощи ще бъдат транспортирани до сръбското посолство в България, а средствата ще се предоставят на Богословския факултет в Белград, откъдето ще бъдат разпределени към нуждаещите се.

Банкови сметки на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий"
Сметка в лева: BG50BUIN70013152500016
Сметка в евро: BG20BUIN70013452500022
BIC на банката: BUINBGSF
Алианц Банк България

Пълен списък с необходимите неща:

Храна и вода
Минерална вода, храна в консерви, мляко, захар, сол, кафе, чай, високо енергийни продукти (шоколад, вафли и др.), храна за бебета (пюрета, мляко за бебета) и храна за диабетици.

Инструменти
Въжета (спасителни, моряшки и др.), лопати, чукове, макетни ножчета, ръкавици за работа, тиксо.
Лекарства и средства за хигиена
Материали за Първа помощ – бинтове, маски, ръкавици за еднократна употреба, тоалетна хартия, сапун, паста за зъби, четки и др.
Битови продукти
Одеяла, батерии, свещи, кибрит, запалки, прибори и чинии за еднократна употреба.
Прибори за храна и за почистване
Метли, средства за дезинфекция, кърпи, гумени ръкавици, четки за почистване, найлонови пликчета за боклук, кофи за вода и др.


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 47 посетителя в сайта