ПБФ : Category Blog | Благотворителна кампания: "Никой не избира да бъде бежанец"
A+ R A-

Благотворителна кампания: "Никой не избира да бъде бежанец"

Е-мейл Печат ПДФ

bejanciВ света има милиони хора, които живеят далеч от родината си. Някои доброволно напускат домовете си в търсене на по-добър живот. Други са принудени да се разделят със своите семейства, поради страх от преследване или по време на война и оставят приятели и близки, работа, дом и всичко, което им е скъпо. Бежанците са преживели много, преди да стигнат дотук. Те пристигат с празни ръце и се изправят пред редица предизвикателства, за да започнат живота си отново.

По инициатива на Православния богословски факултет и Педагогически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" в средата на месец януари група студенти ще посетят бежанския лагер в гр. Харманли, за да се запознаят със съдбата на обитателите му и да ги зарадват с подаръци и внимание.
Ако желаете да се присъедините към каузата, може да помогнете със средства, необходими на бежанците в тяхното ежедневие – сапуни, шампоани, пасти и четки за зъби, салфетки, мокри и сухи кърпички, памперси, дамски превръзки, тоалетна хартия, гъби, прах за пране, почистващи препарати и други тоалетни принадлежности.
Дарения ще се приемат в специално организиран пункт, разположен във фоайето на Корпус №5, който ще е отворен на 12 и 13 януари от 10:00 до 14:00 часа.


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 54 посетителя в сайта