ПБФ :
A+ R A-

Ученици посетиха Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

poseshtenie 2На 5 февруари ученици от ОУ "П. Р. Славейков" посетиха Православния богословски факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Идеята за посещението идва от страна на учителката на децата по религия, г-жа Дешка Дончева и Православен център „Проф. Тотю Коев" към Православния богословски факултет. Целта е учениците да посетят ателие по иконография, където нагледно да видят как се рисуват икони. Доц. д-р Миглена Прашкова, ръководител на катедра „Църковни изкуства", посрещна малчуганите в ателието по иконопис. poseshtenie 3Тя им разказа накратко какво представляват иконите и им показа няколко различни техники за изобразяване. Доц. Прашкова покани децата да дойдат отново през семестъра, за да видят студентите докато работят и те на свой ред да покажат на учениците първите основни стъпки в създаването на една икона.
Веднага след посещението в ателието, децата бяха поканени в Православния център „Проф. Тотю Коев", където се насладиха на скромна почерпка от страна на домакините. Учениците, както и придружаващите ги преподаватели, изказаха възторга си от топлото посрещане и заявиха своето желание да дойдат отново в Православния богословски факултет, за да научат още интересни неща свързани с богословието и иконографията.

 

poseshtenie 1

poseshtenie 4

poseshtenie 5


Банер
Банер
Банер

В момента има 57 посетителя в сайта