ПБФ :
A+ R A-

Успешна защита на докторска дисертация

Е-мейл Печат ПДФ

zlatev 2На 16ти февруари 2015 година в зала 13 на блок 11 при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий" се проведе публичната защита на докторската дисертация на Димитър Златев. Темата на дисертационния труд е „Възгледът за личността в богословието на архим. Софроний Сахаров".

Дисертацията на практика е първият опит да се изследва възгледа за личността на отец Софроний, като основополагащ принцип на неговото богословие. В нея са поставени много важни за съвременното богословие на личността въпроси и отговорите, които големия съвременен православен богослов и духовник им дава. Научен ръководител на Димитър Златев е доц. д-р Свилен Тутеков, а негови рецензенти са доц. д-р Мариян Стоядинов и проф. дфн Георги Каприев.
Членове на научното жури бяха доц. д-р Мариян Стоядинов, доц. д-р Свилен Тутеков, проф. дфн Нина Димитрова, доц. д-р Любомир Тенекеджиев и проф. дфн Георги Каприев, които гласуваха единодушно за присъждането на образователна научна степен "доктор" по Теология (Систематическо богословие) на Димитър Златев.

zlatev 3

zlatev 5

zlatev 4

zlatev 1


Банер
Банер
Банер

В момента има 59 посетителя в сайта