ПБФ :
A+ R A-

Празник на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

pbf 2015 1На 25 март, освен големия християнски празник Благовещение, студенти и преподаватели от Православния богословски факултет във Велико Търново, отбелязаха и празника на факултета.


Двудневното честване на празника започна на 25 март със Света Литургия в храм „Св. Троица". Тя беше отслужена от йеромонах Димитрий (Добрев). След края на Литургията деканът на Православния богословски факултет отправи приветствие към всички служители, студенти и приятели на факултета.
След богослужението, всички се отправиха към факултета, където студентите от специалност Църковни изкуства Стела Пенева и Таня Атанасова изнесоха лекция на тема: „Църквите "Св. Архангел Михаил" в гр. Трявна и гр. Хасково". Денят завърши с празничен коктейл, който бе подготвен с голямо усърдие и желание от студентите-доброволци към Православния център „Проф. Тотю Коев". Средствата за него бяха осигурени от ръководството на факултета.
На следващият ден, 26 март, в Православния център „Проф. Тотю Коев" се състоя лекция на ас. Паскал Пиперков, от Факултет „Математика и информатика" при ВТУ, който представи с увлекателната си презентация темата: „Поклоннически маршрути в Търновската Света гора". На лекцията присъства и Негово Високопреосвещенство митрополит Великотърновски Григорий. С нея беше сложен и края на тазгодишното отбелязване на празника на Православния богословски факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

pbf 2015 2

pbf 2015 3

pbf 2015 4

pbf 2015 5

pbf 2015 6

pbf 2015 7

pbf 2015 8

pbf 2015 9


Банер
Банер
Банер

В момента има 44 посетителя в сайта