ПБФ :
A+ R A-

Посещение на йером. д-р Николай Сахаров във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

web 1На 17 юни, в корпус № 5 на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", се проведе среща-беседа с йеромонах д-р Николай Сахаров, племенник на забележителния православен старец Софроний.

На срещата присъства Негово Високопреосвещенство митрополит Великотърновски Григорий, който приветства посещението на отец Николай и възможността му да говори пред месните миряни.
Отец Николай говори за богословието на стареца Софроний, като сподели и любопитни истории от живота на своя родственик, свързани с личните му срещи с него и живота му в Англия.
Йером. д-р Николай Сахаров и доц. д-р Мариян Стоядинов представиха новата книга „Писма до Русия" (изд. "Омофор"). Изданието съдържа беседа и писма на отец Софроний към неговото семейство.
Отец Николай сподели, че архим. Софроний пише в тези писма, че "...до истината може да се стигне в свободата. Ако истината е натрапена насила, тя няма да премине през сърцето ни, ако обаче сърцето я разбере, тогава нищо няма да ни отклони от Христовия път...". Доц. Стоядинов (редактор на книгата) определи „Писма до Русия" като един от най-силните текстове на отец Софроний.
Последва дискусия, в която йеромонахът даде изчерпателни отговори на въпросите на присъстващите. Поради липсата на достатъчно време, срещата с отец Николай продължи и на следващия ден. Духовникът посрещна в залата, която се ползва от енорията на храм „Св. Мина", желаещите да се видят с него и говори за предизвикателствата пред съвременното християнско семейство.
 

Видеото от двете срещи с йером. д-р Николай Сахаров.

Приветствие към участниците в срещата от Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий



17.06.2015г

 

18.06.2015г

 

 

 


Банер
Банер
Банер

В момента има 62 посетителя в сайта