ПБФ :
A+ R A-

Конференция „Мисионерското служение в енорията" ще се проведе в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

pbfНа 2 и 3 декември 2015 година в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", ще се проведе конференция на тема: „Мисионерското служение в енорията". Инициативата за събитието е на Православния богословски факултет във Велико Търново, с финансовата и организационна подкрепа на Православен център „Проф. Тотю Коев".


Православния богословски факултет е започнал своята дейност през 1991 година с първия курс студенти по специалността Теология. Година по-късно към Факултета е открита и специалност Иконография (днес Църковни изкуства). През 2010 година е открита специалността Теология и социално служение. В духовно, образователно и научно отношение Факултетът е продължител на богатата традиция на Търновската книжовна школа на св. Евтимий, патриарх Търновски.
За първи път в двадесет и четири годишната историята на Православния богословски факултет се организира конференция, която ще събере завършили негови възпитаници, които в момента са действащи свещеници. Свещенослужители от Великотърновска, Варненска и Великопреславска, Русенска, Сливенска, Старозагорска и Пловдивска епархия ще вземат участие в първата по рода конференция в България. Идеята на събитието е свещениците да споделят своя пастирски опит в работата с хора, както и проблемите, с които се сблъскват. Освен обмяната на опит, събитието има за цел да заздрави взаимоотношенията на факултета със своите възпитаници и да го превърне в ежегодно провеждащо се мероприятие.


Банер
Банер
Банер

В момента има 68 посетителя в сайта