ПБФ : ПРОГРАМИ | БАКАЛАВЪРСКИ
A+ R A-

Бакалвърски програми

Нова специалност в Православния богословски факултет - Религиознание

Е-мейл Печат ПДФ

 

v tarnovo universityОт учебната 2013/2014 г. в ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" се открива нова специалност – Религиознание.
Специалността Религиознание запознава студентите с ученията и практиката на основните религии в страната – християнство, юдаизъм и ислям. В курса са засегнати и други религиозни учения, които имат място и влияние както в света, така и у нас. Завършилите специалността стават компетентни специалисти и придобиват знания и умения за работа на институции с тези религиозни изповедания. Придобиват професионални знания за важната роля на религиите в света, за това, че те в голяма степен са определящи за изграждане на ценностната система както на личността, така и на обществото. Научават, че трябва да се отнасят с търпимост и уважение към вярата на другия, към неговите празници, обичаи и поведение.

Програма по "Теология"

Е-мейл Печат ПДФ

Бакалавърската програма по "Теология" е една от основните за Православния богословски факултет (ПБФ) към ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Материално-техническото и административното обезпечаване на програмата се осигуряват от ПБФ.

Програма по “Църковни изкуства”

Е-мейл Печат ПДФ

Бакалавърската програма по “Църковни изкуства” подготвя художници в областта на църковните изкуства. Програмата е насочена към подготовка на кадри с нужните практически и теоретични познания, относно православните църковни изкуства и богословие.

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 22 посетителя в сайта