ПБФ : ПРОГРАМИ | СТИПЕНДИИ
A+ R A-

Стипендии

Фонд за стипендии „Св. Евтимий, патриарх Търновски”

Е-мейл Печат ПДФ

patr evtimii 2Православният богословски факултет  при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” беше създаден през 1990 г., непосредствено след падането на атеистичния режим. Оттогава до сега той успешно изпълнява предназначението си – да обучава в православното богословие своите възпитаници, а дипломиралите се от тях да бъдат полезни на Църквата и обществото. Целият период на развитието му беше изключително труден поради видимата и невидимата съпротива срещу неговото съществуване – резултат от отминалото атеистично наследство. Въпреки това, с Божията помощ, Православният богословски факултет успя да създаде добър колектив от преподаватели и административни служители като неделима част от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий.”

Междувременно финансовата криза удари основният субект в ПБФ – студентите. Много от тях спряха да се обучават поради финансови затруднения. Поради това през 2012 г. в Православния богословски факултет беше учреден Фонд за стипендии „Св. Евтимий, патриарх Търновски”. Това е отговор на нарастващата загриженост на нашите бъдещи студенти и техните родители от увеличаващите се разходи на висшето образование и от задълбочаващите се социални проблеми.
Ръководството на Фонда се стреми да мотивира студентите, които отговарят на всички изисквания за стипендия и показват отлични учебни резултати. За да реализира своето намерение, понастоящем Фондът осигурява четири вида стипендии:

Студентски стипендии и награди 2010 – 2012

Е-мейл Печат ПДФ

ИНСТРУКЦИЯ
за реда и условията за предоставяне на стипендии и награди
по проект „Студентски стипендии и награди 2010 – 2012”,
съфинансиран от Европейския социален фонд
по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013 г.

Студентски стипендии и награди

Е-мейл Печат ПДФ

Уважаеми студенти,

МОМН стартира Втори етап за предоставяне на СТИПЕНДИИ по ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ. „Студентски стипендии и награди”.

Правила за стипендии от държавния бюджет

Е-мейл Печат ПДФ

ПРАВИЛА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИТЕ ВЪВ ВТУ “СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 138 посетителя в сайта