ПБФ : ЦЕНТЪР | НОВИНИ
A+ R A-

Изложба на румънски преподавател се откри във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

izlojbaВеликолепна изложба на доц. д-р Думитру Сорика бе открита на 28.10.2016 г. „Материя и материалност" е името на красотата, която изпълва Изложбени зали „Рафаел Михайлов" в гр. Велико Търново. Румънският преподавател е познат на града с предишни участия във второто и третото биенале на църковните изкуства и съвместната изложба на преподаватели и студенти от Букурещ и Велико Търново.

ЗАПОЧВА СЕДМИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ И ХРИСТИЯНСКА ФИЛОСОФИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Е-мейл Печат ПДФ

web pictureНа 3 ноември 2016 г. в Православния богословски факултет на Великотърновския университет започва ежегодният международен научен Семинар по систематическо богословие и християнска философия.

ДО ЯШ И НАЗАД

Е-мейл Печат ПДФ

old churchБеше 00.00 часа посред нощ, четвъртък се изнизваше, но петък предстоеше. В това среднощно утро се събрахме, за да тръгнем на път към мощите на св. преп. Параскева-Петка Епиватска (Търновска). Нашето пътуване започна от гр. Велико Търново. Пътувахме приблизително 10 часа, но местата, които посетихме си заслужиха всяка минута. Ето, че около обяд (21 октомври, петък) пристигнахме в гр. Яш. Изключителен, впечатляващ град в североизточна Румъния (в историческата област Молдавия).

Страница 1 от 14

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 52 посетителя в сайта