ПБФ : ЦЕНТЪР | НОВИНИ
A+ R A-

Поклонническо пътуване до Видинска епархия

Е-мейл Печат ПДФ

logo2 Православния център „Проф. Тотю Коев" oрганизира поклонническо пътуване до Лопушански, Чипровски и Клисурски манастир - Видинска епархия*  на 15 и 16 март 2014 г.

Теодора Димова представи своя роман „Влакът за Емаус“ пред студентите

Е-мейл Печат ПДФ

author-316На 4 феруари 2014 година в Православния център „Проф. Тотю Коев" към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" беше представен най-новият роман на Теодора Димова „Влакът за Емаус". Теодора Димова е сред най-известните и четени български писатели. Авторка е на 9 пиеси, които са играни в различни театри в страната и чужбина. Романа и „Майките" е преиздаден 11 пъти у нас и е публикуван на 9 езика. През 2006 година той печели наградата за източноевропейска литература на „Bank Austria" и „KulturKontakt". През 2010 година друг нейн роман „Марма, Мариам" печели националната награда „Христо Г. Данов" за българска художествена литература. Освен завладяващите романи, които пише, Теодора Димова е и колумнист към Портал Култура.
„Влакът за Емаус" е многопластов разказ за равносметката на един живот. Роман за срещите, към които непрестанно вървим, за любовта, която срещаме, за нашето пътуване през живота.

Представяне на книгата на Теодора Димова - "Влакът за Емаус "

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoПравославен център "Проф. Тотю Коев" има удоволствието да ви покани на представянето на книгата на Теодора Димова - "Влакът за Емаус ".
Новият роман на авторката е многопластов разказ за равносметката на един живот, преминал през изпитания и скръб, за бавно прииждащата смърт и преодоляването на страха от нея, за разкриването на вярата ни в Христа, за срещите, към които непрестанно вървим, за любовта, която срещаме, за нашето пътуване през живота.
Всеки един от нас носи в себе си образа на евангелските пътници за Емаус, тяхната тъга, покруса и объркване, но също така и тяхното единствено горящо сърце и очите, които се отварят през него.
Заповядайте на 4 февруари (вторник) от 14:30 часа в Православния Център, намиращ се в 11 блок на ВТУ.
Присъствието Ви ще бъде удоволствие за нас!

Страница 10 от 16

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 41 посетителя в сайта