ПБФ :
A+ R A-

Започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие

Е-мейл Печат ПДФ

img 4256Своята работа започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Докторантското обучение се осъществява с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".

Продължава Националната благотворителна кампания за университетския храм на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

img 20180526 083826Продължава Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски" във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Средствата, които ще се набират, са необходими за изписването на храма, изработката на иконостаса, иконите, църковната мебел и утвар.

Конкурси за прием на докторанти в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

phd 1280Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий" обявява конкурси за прием и обучение на докторанти за учебната 2018/2019 г. По направление 2.4. Религия и теология са обявени следните места:
Теология (Стар завет) – форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Християнска етика) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Християнска философия) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (История на догматите) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Литургика) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Инославни изповедания) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Религиозно образование) – форми на обучение: редовна – 1 място, задочна – 1 място.

Стипендии от държавния бюджет за студенти от приоритетни професионални направления

Е-мейл Печат ПДФ

img copyВъв връзка с приетите с Постановление на Министерски съвет № 27 от 23 февруари 2018 г. изменения и допълнения в Постановление № 90 на Министерски съвет от 2000 година за условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации и указания от писмо от МОН № 9104-39/23.03.2018 г. и № 0403-57/04.04.2018 г., Великотърновския университет:
1. Обявява нов прием на документи за стипендии само по показател „среден семестриален успех", само за студентите, обучаващи се в специалност от приоритетните професионални направления.

Сборникът „Свещеното Писание. Херменевтика – Богослужение – Диалог“ ще бъде представен в Централна университетска библиотека на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

sveshtenoto pisanieСборникът „Свещеното Писание. Херменевтика – Богослужение – Диалог" (ИК „Омофор") с автори доц. д-р Димитър Попмаринов, д-р Павлин Събев (отец Павел) и д-р Стефка Кънчева – преподаватели в катедра „Библейски и систематическо богословие" на Православния богословски факултет, ще бъде представен в читалнята на Централна университетска библиотека.

Страница 3 от 70

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 137 посетителя в сайта