ПБФ :
A+ R A-

ПРОГРАМА НА ДЕСЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ И ХРИСТИЯНСКА ФИЛОСОФИЯ

Е-мейл Печат ПДФ

plakatНа 30-31 октомври 2019 г. във Велико Търново за десета поредна година ще се проведе традиционния международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия. Форумът се организира от Центъра по систематическо богословие на Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със съдействието на фондация „Дякония и мисия" и десетото му юбилейно издание е на тема „Теология и идеология".

В него ще се включат повече от 20 учени от България, Гърция, Сърбия и Северна Македония, които ще дискутират съвременните форми на идеологическо мислене като предизвикателство пред църковния живот и теоретичния богословски дискурс. Семинарът ще бъде предшестван за втора поредна година от докторантски четения, които ще се проведат на 29 октомври 2019 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев". В четенията ще вземат участие десет докторанти от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Програма на докторантските четения, съпътстващо събитие на X-ия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия

Е-мейл Печат ПДФ

img 4228Центърът по систематическо богословие при Православния богословски факултет със съдействието на фондация „Дякония и мисия" за втора година организират докторантски четения, съпътстващо събитие на X-ия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия, който ще се проведе от 30 до 31 октомври 2019 г. във Велико Търново. Докторантският форум ще се проведе на 29 октомври 2019 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев". В четенията ще вземат участие десет докторанти от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Десети международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия

Е-мейл Печат ПДФ

img copyНа 30-31 октомври 2019 г. във Велико Търново за десета поредна година ще се проведе традиционния международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия. Форумът се организира от Центъра по систематическо богословие на Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със съдействието на фондация „Дякония и мисия" и десетото му юбилейно издание е на тема „Теология и идеология".

Изложба – сериграфия на художници-преподаватели от НХГ „Цанко Лавренов”, гр. Пловдив 1–30 октомври 2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

serigra 4Откриване: 1 октомври 2019 г., 14:00 ч.
Организатори: Православният богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов", гр. Пловдив, със съдействието на Община Пловдив.
Място на провеждане: Зала 13, Корпус 11 на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Експозицията представя богата арт-колекция от сериграфии на известни художници, повечето от които преподават в момента или са преподавали по специални предмети в Художествената гимназия в Пловдив.

Списък на участниците в Шесто международно биенале на църковните изкуства Велико Търново 2019

Е-мейл Печат ПДФ

03Списък на участниците в Шесто международно биенале на църковните изкуства Велико Търново 2019
List of participants in Sixth International Biennale of Church Arts Veliko Tarnovo, 2019


1. Адриан Бъника, Румъния / Bunica Adrian, Romania– участник в
съпътстваща изложбата ТРЕТИЯТ МОСТ/AL TRIELA POD
2. Аксиния Милева – 3 бр. табла с фотографии на стенописи в храм „Св.
Фотиния", с. Първенец Пловдивско, 2017
3. Александър Филипов – икони „Св. цар Борис I Михаил", 2018, и „Св.
Александър Невски", 2017
4. Андреяна Дойкин – икони „Св. Мария Египетска", 2018, „Св.
Антоний Велики", 2019, и „Св. Сава Освещени", 2019

Страница 3 от 79

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 74 посетителя в сайта