ПБФ :
A+ R A-

За трета поредна година се организира лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

troyan monasteryЦентърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично", организират за трета поредна година лятно докторантско училище.

„Реставрация на богослужебни книги“ и „Подвързване на книга“ – предстоящи лекции с демонстрации в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

img copyНа 16 и 17 май 2018 г. в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще гостува проф. д-р Лучиян Доган от Букурещкия университет.

На 16 май 2018 г. (сряда) проф. д-р Лучиян Доган ще изнесе лекция с презентация „Реставрация на богослужебни книги“, а на 17 май 2018 г. (четвъртък) ще представи практическа демонстрация „Подвързване на книги“.

Да си библиотекар е служение

Е-мейл Печат ПДФ

petia

11 май – денят, в който Църквата прославя светите равноапостолни братя Кирил и Методий, е и професионален празник на българските библиотекари и информационни работници. По този повод ви срещаме с Петя Иванова, библиотекар в библиотеката на Православния богословски факултет, в разговор за библиотеката и света на библиотекаря.

Петя Иванова е завършила „Библиотечно-информационни дейности" във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" през 2005 г., а през 2011 г. се дипломира и в специалност „Теология" в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Така Петя Иванова е от хората, които работят и по двете си специалности и казва, че за нея работата е и служение.

Държавна изпитна сесия

Е-мейл Печат ПДФ

handДържавната изпитна сесия за учебната 2017/2018 г. в Православния богословски факултет ще се проведе както следва:
• Писменият държавен изпит за специалностите Теология, Богословие на личността и обществото и Църковна история и богослужебно предание ще се проведе на 28 юни 2018 г. от 8:30 часа в 21 зала на блок 11.

Кандидатстудентски курс по Богословие

Е-мейл Печат ПДФ

img copyПравославният център „Проф. Тотю Коев" организира кандидатстудентски курс по Богословие.
Курсът е предназначен за всички, които са избрали да кандидатстват специалност Теология в Православния богословски факултет чрез явяване на устен изпит по Богословие. Ще се проведе на 9 и 10 юни 2018 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев" (блок 11 на ВТУ), а лектори ще бъдат преподаватели от Православния богословски факултет.

Страница 4 от 70

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 146 посетителя в сайта