ПБФ :
A+ R A-

Дванадесет успешни защити на докторски дисертации от началото на учебната година в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

img 20180416 133534Дванадесет са успешно защитените дисертационни трудове в Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" от началото на тази учебна година. Трима от успешно защитилите докторанти са от катедра „Библейско и систематическо богословие", шестима от катедра „Историческо и практическо богословие" и трима от катедра „Църковни изкуства".

Дистанционни магистърски програми в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

distancionno-obuchenieКатедра „Библейско и систематическо богословие" при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" предлага дистанционно обучение по магистърска програма Богословие на личността и обществото.
За кандидати от същото професионално направление, магистърската програма Богословие на личността и обществото предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху антропологията, социологията и еклисиологията. Програмата има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото.

Бакалавърска програма Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба

Е-мейл Печат ПДФ

church artБакалавърска програма Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба е с продължителност 8 семестъра, редовна форма на обучение. Подготвя художници в областта на църковните изкуства, които успешно се реализират и като специалисти в обществени, културни и образователни институции – галерии, училища, музеи, както и в структурата на Българската православна църква.

Бакалавърска програма Теология

Е-мейл Печат ПДФ

dec 2014Специалност Теология е обявена за една от приоритетните специалности на висшето образование. По този повод ръководството на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" взе решение, кандидатите, които до 2 юли 2018 г. се запишат за редовни студенти в първи курс за учебната 2018-2019 г., да бъдат освободени от таксата за обучение през първия семестър (виж „Освободи лятото").
Бакалавърската програма по Теология е 8 семестъра на обучение, редовна форма на обучение (държавна поръчка) и задочна форма (платено обучение). Завършилите специалността могат успешно да се реализират като преподаватели по религия в училищата, преподаватели в духовните семинарии, служители в гражданската и църковната администрация, в граждански и неправителствени организации и др.

Излезе от печат петият том на „Теологикон“

Е-мейл Печат ПДФ

teologikon 5Излезе от печат петият том на „Теологикон" – годишник на Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Страница 6 от 70

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 124 посетителя в сайта