ПБФ :
A+ R A-

Фотоизложба "Градината на пресвета Богородица" бе открита в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

gradina 2На 26 март 2018 г. в зала 13 на Православния богословски факултет беше открита фотоизложба „Градината на пресвета Богородица" на доц. д-р Димитър Добревски.
Събитието се организира от катедра „Църковни изкуства" на Православния богословски факултет и е част от програмата за празника на факултета – свето Благовещение (25 март).

Eпископ Атанасий Йевтич за книгата "Добродетелта заради истината"

Е-мейл Печат ПДФ

kniga tЗа мен е чест да приветствам с братска любов и научна солидарност новото задълбочено изследване на колегата д-р Свилен Тутеков със заглавие "Добродетелта заради истината", което имах удоволствието да прочета в ръкопис (повече от 400 страници).

СКРЪБНА ВЕСТ

Е-мейл Печат ПДФ

plamenrusevОтиде си един достоен и добър човек, който ще липсва на всички ни!

С К Р Ъ Б Н А В Е С Т

Международен семинар на тема „Христология и съществуване“ ще се проведе във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoЗа осма поредна година във Велико Търново ще се проведе научен семинар по систематическо богословие. Темата на тазгодишното издание е „Христология и съществуване".  Организатор на събитието е Центърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ и се финансира от страна на Фондация "Дякония и Мисия".

ПЕТО БИЕНЕЛЕ НА ЦЪРКОВНИТЕ ИЗКУСТВА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО 2017

Е-мейл Печат ПДФ

хризмаМеждународното биенале на църковните изкуства е проект на преподавателите от катедра „Църковни изукства" при Православния богословски факултет на ВТУ. Изложбата е форум на съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства: иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други, участващи в храмовото оформление и богослужебната практика.

Страница 6 от 69

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 71 посетителя в сайта