ПБФ :
A+ R A-

Отлага се гостуването на епископ Атанасий Йевтич

Е-мейл Печат ПДФ

jevtichЦеремонията по връчването на инсигниите за почетен професор и публичната лекция на епископ Атанасий Йевтич, която трябваше да се състои на 5 октомври 2018 г. (петък) от 10 ч., се отлага поради здравословни проблеми на епископ Атанасий.
Допълнително ще бъде оповестена дата за официалната церемония и публичната лекция.

Докторантски четения в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

phd readingsНа 3 октомври 2018 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев" се проведоха докторантски четения, съпътстващо събитие на IX-ия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия.

Програма на IX международен семинар по систематическо богословие и християнска философия на тема „Християнската антропология“

Е-мейл Печат ПДФ

plakat

От 3 до 5 октомври 2018 г. ще се проведе IX международен семинар по систематическо богословие и християнска философия на тема „Християнската антропология". Семинарът се организира от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет, със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Тази година за първи път семинарът е предшестван от докторантски четения. Научният форум ще завърши с официалната церемония по удостояването на епископ Атанасий Йевтич със званието почетен професор на Православния богословски факултет.

Епископ Атанасий Йевтич пристига в Православния богословски факултет на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

jevtichНа 5 октомври 2018 г. от 10 ч. на официална церемония ще бъдат връчени инсигниите за почетен професор на Православния богословски факултет на епископ Атанасий Йевтич. На същия ден с негова публична лекция ще завърши IX-ия международен семинар по християнска философия и систематическо богословие, организиран от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ.

„Диптих за Савел от Тарс“ – нова книга в областта на новозаветната библеистика

Е-мейл Печат ПДФ

cover„Диптих за Савел от Тарс" е новата монография на д-р Павлин Събев (отец Павел), която излезе от печат през септември 2018 г.
Книгата се състои от пролог, две глави – „Евреин от евреите, относно закона – фарисеин" и „Този, който откри в плът образа на Бога", епилог и библиография.
„Скъпи читателю, моля те, щом си решил да прочетеш тази книга, започни от Епилога. Така ще разбереш защо се одързостих да пиша за Савел от Тарс, за блажения избраник на Господа Иисуса Христа. Всъщност Краят обяснява Началото и разкрива смисълът на случващото се между тях. Ние сме есхатологични хора и ако сме призовани да помним Края, то е, за да останем будни и зрящи. Такова е пророчеството на Исаия към Едом (на еврейски duma(h), което значи и 'мълчание'): „Вардачо, кое време е през нощта? Вардачо, кое време е? Вардачът отговаря: наближава утро, но е още нощ. Ако настойчиво питате, обърнете се и дойдете".

Страница 7 от 77

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 40 посетителя в сайта