ПБФ :
A+ R A-

Епископ Атанасий Йевтич ще бъде удостоен със званието „почетен професор“ на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

episkop-atanasii-yevtichАкадемичният съвет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" на свое заседание, проведено 19 март 2018 г., на основание чл. 8а, ал. 2 от Статута на наградната система, символите, ритуалите и празниците на ВТУ реши да присъди званието „почетен професор на Православния богословски факултет" на епископ Атанасий Йевтич.
Предложението за удостояването на епископ Атанасий Йевтич с почетно звание е на катедра „Библейско и систематическо богословие" на Православния богословски факултет, подкрепено с решение на Факултетния съвет на ПБФ (Протокол № 14/20.04.2017 г.).

Трето лятно докторантско училище (обзор със снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

obshta nachaloЗа трета поредна година от 3 до 5 юли в Троянския манастир „Успение Богородично" се проведе лятно докторантско училище, организирано от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий – игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".
Петнадесет докторанти от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски" в продължение на три дни имаха теоретически и практически занимания, свързани с изготвянето и представянето на научен текст, структуриране и аргументиране на теза и други теми, в помощ на успешната защита на докторска дисертация.

Започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие

Е-мейл Печат ПДФ

img 4256Своята работа започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Докторантското обучение се осъществява с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".

Продължава Националната благотворителна кампания за университетския храм на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

img 20180526 083826Продължава Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски" във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Средствата, които ще се набират, са необходими за изписването на храма, изработката на иконостаса, иконите, църковната мебел и утвар.

Конкурси за прием на докторанти в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

phd 1280Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий" обявява конкурси за прием и обучение на докторанти за учебната 2018/2019 г. По направление 2.4. Религия и теология са обявени следните места:
Теология (Стар завет) – форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Християнска етика) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Християнска философия) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (История на догматите) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Литургика) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Инославни изповедания) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Религиозно образование) – форми на обучение: редовна – 1 място, задочна – 1 място.

Страница 7 от 75

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 24 посетителя в сайта