ПБФ :
A+ R A-

Стартира новата кампания за евростипендиите

Е-мейл Печат ПДФ

Уважаеми студенти,
За специални стипендии вече ще могат да кандидатстват и студенти от специалностите „Право”, „Спорт”, „Военно дело” и „Национална сигурност”
До 10 дни студентите ще могат да кандидатстват за евростипендии по проекта „Студентски стипендии и награди”, съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”.

РАЗПАДЪТ НА ОБЩНОСТТА КАТО ЕКЛИСИОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ

Е-мейл Печат ПДФ

Считам, че без анализ на съвременната обществена ситуация и съпоставката й със ситуациите, в която възниква и се утвърждава Църквата, ние не бихме могли да отговорим коректно на въпросите както за обществените очаквания към Църквата, така и за църковните очаквания към обществото.

МИСИЯТА НА ЦЪРКВАТА И МЛАДИТЕ ХОРА

Е-мейл Печат ПДФ

Църквата по своята природа съдържа необходимостта от мисионерство. Православното разбиране за мисия има сериозни богословски предпоставки и причината днес да говорим за църковна криза е тяхното недостатъчно оценяване. Църковната мисия не може да бъде разбрана извън богословския контекст, в който се разбира самият църковен живот. Едно от най-големите изкушения пред нас е схващането, че вярата е идеология, която трябва да се отстоява. Ако погледнем назад във времето ще видим, че мисията на Православната Църква често пъти е била разбирана като реакция на римокатолическата или протестантската пропаганда т. е. – базирана на противоречието на мисиите на други вероизповедания.

20 години специалност "Църковни изкуства" ИЗЛОЖБА - икони

Е-мейл Печат ПДФ

Специалност Църковни изкуства на Православния богословски факултет, при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, е уникална по характер и вече 20 години подготвя специалисти-художници в областта на църковните изкуства като актуализира традициите на православната живопис и дърворезба, съществувала повече от 1100 години в България.

Класиране на студентите за СТИПЕНДИИ за зимен семестър на учебната 2012-2013 година

Е-мейл Печат ПДФ

КЛАСИРАНЕ НА СТУДЕНТИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА ЗИМЕН СЕМЕСТЪР НА УЧЕБНАТА 2012-2013 ГОДИНА.

Страница 63 от 69

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 66 посетителя в сайта