ПБФ :
A+ R A-

Ден на отворени врати във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoВ 11.00 часа на 23 март 2013 г. в Аулата на Великотърновския университет ще се проведе Ден на отворените врати. Кандидат-студентите щe могат да получат информация за факултетите и специалностите в тях, провеждането на кандидатстудентски курсове, подробности за подаване и прием на документи за кандидатстване във ВТУ за 2013 г. Кандидат-студентите ще имат възможност да гледат филм за Великотърновския университет.

 

"Богословие на личността и обществото"

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoПредставяне на дистанционната магистърска програма за специалисти: "Богословие на личността и обществото". Ръководител на програмата: доц. д-р Свилен Тутеков.

 

ТРЕТО БИЕНАЛЕ НА ЦЪРКОВНИТЕ ИЗКУСТВА

Е-мейл Печат ПДФ

v tarnovo universityТРЕТО БИЕНАЛЕ НА ЦЪРКОВНИТЕ ИЗКУСТВА

с международно участие

 

Велико Търново - 2013

 

В периода 18 октомври – 18 декември 2013 г. в гр. Велико Търново ще се проведе Трето биенале на църковните изкуства.

 

ОРГАНИЗАТОРИ: Министерство на културата, Света Великотърновска митрополия, Община Велико Търново, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", Православен богословски факултет на ВТУ, Съюз на българските художници, Фондация "Покров Богородичен".

         ЦЕЛ: Изложбата е форум на съвременното творчество в областта на православните църковни изкуства: иконопис, стенопис, дърворезба, мозайка и други, участващи в храмовото оформление и богослужебната практика.

              УЧАСТНИЦИ: Художници, работещи в областта на църковните изкуства.*

Държавни изпити - извънредна сесия

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoПравославен богословски факултет


Д Ъ Р Ж А В Н И   И З П И Т И

 

Молебен в новостроящия се университетски храм „Св. Евтимий, патриарх Търновски” във ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

 

moleben4На 20 януари Българската Православна Църква почита паметта на великия български светител, аскет и богослов св. Евтимий, патриарх Търновски. По този повод на 21 януари в новостроящия се университетски храм, намираш се в двора на Ректората на ВТУ, беше отслужен молебен с акатист към св. Евтимий от свещ. ик. Славчо Иванов, протосингел на Великотърновска митрополия, в съслужение с протойерей Добромир Димитров и свещеник Зоран Мамучевски.

Страница 65 от 74

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 86 посетителя в сайта