ПБФ :
A+ R A-

Две основни предпоставки на евхаристийната еклисиология

Е-мейл Печат ПДФ

В началото на тази тема трябва да се има предвид, че за древната Църква не съществува друг тип еклисиология освен евхаристийната. Този факт е толкова важен за нас, че можем да го наречем екзистенциален и конституиращ живота на Църквата. Дори трябва да се добави, че благодарение на евхаристийната еклисиология Православието винаги е можело да разпознава автентичното от неавтентичното, истинското предание (traditio veritatis) от старинната заблуда (vetustas erroris). Това различаване на духовете (срв. 1 Йоан 4:1) е било нужно поради факта, че големите културни и политически условия, белязали световната история след раждането на Църквата, са оказвали влияние и върху живота ѝ.

Изложба на студенти и преподаватели от специалност „Църковни изкуства”

Е-мейл Печат ПДФ

Изложба на студенти и преподаватели от специалност „Църковни изкуства”,
Православен богословски факултет, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”
19 октомври – 10 ноември 2012

Допълнителен прием за специалност Теология и Теология и социално служение

Е-мейл Печат ПДФ

Великотърновският университет ще обяви прием за попълване на незаетите места за специалност Теология и Теология и социално служение. За участие ще бъдат допуснати кандидати, които успешно са положили изпити за съответната специалност във ВТУ през 2012 г. или с оценка от държавен зрелостен изпит от 2008 г., 2009 г., 2010 г., 2011 г. или 2012 г.

ЛИКВИДАЦИИ

Е-мейл Печат ПДФ

Православен богословски факултет
ЛИКВИДАЦИИ
м. септември 2012 г.

Кандидат-студентски прием в Православния богословски факултет във В. Търново

Е-мейл Печат ПДФ

Православният богословски факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий" приема студенти по три специалности: "Теология", "Църковни изкуства" и "Теология и социално служение".

Страница 65 от 70

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 65 посетителя в сайта