ПБФ :
A+ R A-

Богослови от Великотърновския университет получиха дипломите си

Е-мейл Печат ПДФ

 

diplomi 2На 6 декември, когато Църквата почита паметта на великия Мирликийски чудотворец св. Николай, в храм "Св. Николай" във Велико Търново бяха връчени дипломите на завършилите тази година Богословие и Църковни изкуства във Великотърновския университет.

Изложба на спец. Църковни изкуства в София

Е-мейл Печат ПДФ

 

sofia 2На 3 декември 2012 г. в Изложбената зала „Проф. Васил Геров” на Националния дарителски фонд „13 века България” в София беше подредена изложба на студенти от специалност „Църковни изкуства” на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Събитието е посветено на 20-годишнината на специалността.

Стартира новата кампания за евростипендиите

Е-мейл Печат ПДФ

Уважаеми студенти,
За специални стипендии вече ще могат да кандидатстват и студенти от специалностите „Право”, „Спорт”, „Военно дело” и „Национална сигурност”
До 10 дни студентите ще могат да кандидатстват за евростипендии по проекта „Студентски стипендии и награди”, съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”.

РАЗПАДЪТ НА ОБЩНОСТТА КАТО ЕКЛИСИОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ

Е-мейл Печат ПДФ

Считам, че без анализ на съвременната обществена ситуация и съпоставката й със ситуациите, в която възниква и се утвърждава Църквата, ние не бихме могли да отговорим коректно на въпросите както за обществените очаквания към Църквата, така и за църковните очаквания към обществото.

МИСИЯТА НА ЦЪРКВАТА И МЛАДИТЕ ХОРА

Е-мейл Печат ПДФ

Църквата по своята природа съдържа необходимостта от мисионерство. Православното разбиране за мисия има сериозни богословски предпоставки и причината днес да говорим за църковна криза е тяхното недостатъчно оценяване. Църковната мисия не може да бъде разбрана извън богословския контекст, в който се разбира самият църковен живот. Едно от най-големите изкушения пред нас е схващането, че вярата е идеология, която трябва да се отстоява. Ако погледнем назад във времето ще видим, че мисията на Православната Църква често пъти е била разбирана като реакция на римокатолическата или протестантската пропаганда т. е. – базирана на противоречието на мисиите на други вероизповедания.

Страница 68 от 75

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 40 посетителя в сайта