ПБФ :
A+ R A-

П О К А Н А

Е-мейл Печат ПДФ

П О К А Н А

 

По случай 25 март (Благовещение) - празника на Православния богословски факултет, ръководството кани всички преподаватели и студенти на празника.

Конкурс за стипендии: "Чуждоезиково обучение"

Е-мейл Печат ПДФ

Фондация Покров Богородичен
Православен богословски факултет
ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”


Указания за кандидатстване за студентски стипендии
2012 година

За календарната 2012 г. Фондът за студентски стипендии към Православния богословски факултет на ВТУ отпуска 2 вида стипендии:

1. Стипендия за чуждоезиково обучение.
2. Стипендия за успех и активна доброволческа дейност.

П О К А Н А

Е-мейл Печат ПДФ

„Молитвата – това е вътрешен акт на нашия дух. Този акт може да се изрази в най-разнообразна форма. Нерядко, и даже много често, се изразява в мълчание пред Бога. Мълчим, защото Бог знае цялата дълбина на нашите мисли, поривите на сърцето ни, а да изкажем всичко това с думи ние не винаги сме способни. Да предстоиш пред Бога – това съвсем не означава да стоиш пред иконите, но да Го чувстваш в дълбочината на съзнанието си, как Той те изпълва целия. Да Го живееш, като истинска Първа Реалност, след която следва светът в низходящ порядък със своята тварна реалност. И за това е удобна всяка позиция на нашето тяло: може да си легнал, седнал, коленичил…”старец Софроний Сахаров.

П О К А Н А

Е-мейл Печат ПДФ

„Сурогатното майчинство е едно консуматорско отношение към децата, към зачеването, към тайнството на зачеването. То може да доведе до репродуктивно робство над по-бедни страни, до т.нар. репродуктивна проституция, където жени продават своята утроба, за да износят дете на богата двойка”. – ас. прот. Добромир Димитров.

Конкурс “Изкуство на хартия” Велико Търново, 2012 г.

Е-мейл Печат ПДФ

КОНКУРС “ИЗКУСТВО НА ХАРТИЯ”
ВЕЛИКО ТЪРНОВО, 2012

РЕГЛАМЕНТ

 

Конкурсът “Изкуство на хартия” Велико Търново, 2012 се организира от Галерия за графично изкуство – Варна и Факултет по изобразително изкуство при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Страница 71 от 73

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 49 посетителя в сайта