ПБФ :
A+ R A-

Лекции на гостуващи преподаватели от Православния богословски факултет на Букурещкия университет

Е-мейл Печат ПДФ

img 4228На 24 и 25 април 2018 г. в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще гостуват трима преподаватели от Православния богословски факултет „Патриарх Юстиниан" на Букурещкия университет. Визитата е по програма „Еразъм+".
На 24 април 2018 г. (вторник), от 13 ч. отец проф. д-р Мариан Вилд ще изнесе лекция на тема „Църковни аспекти на светоотеческата библейска екзегеза". Същия ден от 14.30 ч. ще бъде представена лекцията „Образованието по религия в румънските училища" от отец проф. д-р Василе Кречу.

Спомен за Професора

Е-мейл Печат ПДФ

img 20180419 221137На 20 април 2006 г., тогава Велики четвъртък, осъмнахме с тъжната вест, че ни е напуснал проф. Тотю Коев. Опелото беше на Велики петък. Така по Божий промисъл човекът, който посвети целия си живот на Бога и учителството, се отправи към Царството небесно по време на Великата седмица...
Учител в Софийската духовна семинария, преподавател в Духовна академия, един от основателите и дългогодишен декан на Православния богословски факултет, преподавател в Шуменския университет „Константин Преславски" и в Пловдивския университет „Преп. Паисий Хилендарски", гост-професор в Института за православно богословие на Мюнхенския Максимилианов университет, оставил стотици страници научни трудове в областта на догматическото богословие и инославните изповедания.
Но подобно „протоколно" изброяване на приносите на човек, който не е вече сред нас, не подхожда на Професора, както го наричаха всички. Защото той, като всеки отдаден и влюбен в работата си преподавател, даваше на студентите частица от душата си, имаше силата да обича и не само да учи, но и да се грижи за своите студенти.

Дванадесет успешни защити на докторски дисертации от началото на учебната година в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

img 20180416 133534Дванадесет са успешно защитените дисертационни трудове в Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" от началото на тази учебна година. Трима от успешно защитилите докторанти са от катедра „Библейско и систематическо богословие", шестима от катедра „Историческо и практическо богословие" и трима от катедра „Църковни изкуства".

Дистанционни магистърски програми в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

distancionno-obuchenieКатедра „Библейско и систематическо богословие" при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" предлага дистанционно обучение по магистърска програма Богословие на личността и обществото.
За кандидати от същото професионално направление, магистърската програма Богословие на личността и обществото предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху антропологията, социологията и еклисиологията. Програмата има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото.

Бакалавърска програма Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба

Е-мейл Печат ПДФ

church artБакалавърска програма Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба е с продължителност 8 семестъра, редовна форма на обучение. Подготвя художници в областта на църковните изкуства, които успешно се реализират и като специалисти в обществени, културни и образователни институции – галерии, училища, музеи, както и в структурата на Българската православна църква.

Страница 10 от 75

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 29 посетителя в сайта