ПБФ :
A+ R A-

Бакалавърска програма Теология

Е-мейл Печат ПДФ

dec 2014Специалност Теология е обявена за една от приоритетните специалности на висшето образование. По този повод ръководството на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" взе решение, кандидатите, които до 2 юли 2018 г. се запишат за редовни студенти в първи курс за учебната 2018-2019 г., да бъдат освободени от таксата за обучение през първия семестър (виж „Освободи лятото").
Бакалавърската програма по Теология е 8 семестъра на обучение, редовна форма на обучение (държавна поръчка) и задочна форма (платено обучение). Завършилите специалността могат успешно да се реализират като преподаватели по религия в училищата, преподаватели в духовните семинарии, служители в гражданската и църковната администрация, в граждански и неправителствени организации и др.

Излезе от печат петият том на „Теологикон“

Е-мейл Печат ПДФ

teologikon 5Излезе от печат петият том на „Теологикон" – годишник на Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Представяне на книгата „ПОМНЯ ЕДЕМ“ във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

koricaНа 27 Март т.г., в Православния богословски факултет към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" заедно с Фондация „Дякония и мисия" бе представена книгата „Помня Едем" от Данка Калчева.

Авторката е родена в Стара Загора. Завършила е специалностите Теология във Великотърновския университет (2005 г.) и педагогика в Пловдивския университет (2011 г.). Към момента е студент в магистърската програма по „Историческо и практическо богословие" на Православния богословски факултет към Великотърновския университет.

Фотоизложба "Градината на пресвета Богородица" бе открита в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

gradina 2На 26 март 2018 г. в зала 13 на Православния богословски факултет беше открита фотоизложба „Градината на пресвета Богородица" на доц. д-р Димитър Добревски.
Събитието се организира от катедра „Църковни изкуства" на Православния богословски факултет и е част от програмата за празника на факултета – свето Благовещение (25 март).

Eпископ Атанасий Йевтич за книгата "Добродетелта заради истината"

Е-мейл Печат ПДФ

kniga tЗа мен е чест да приветствам с братска любов и научна солидарност новото задълбочено изследване на колегата д-р Свилен Тутеков със заглавие "Добродетелта заради истината", което имах удоволствието да прочета в ръкопис (повече от 400 страници).

Страница 10 от 74

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 73 посетителя в сайта