ПБФ :
A+ R A-

Продължава Националната благотворителна кампания за университетския храм на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

img 20180526 083826Продължава Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски" във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Средствата, които ще се набират, са необходими за изписването на храма, изработката на иконостаса, иконите, църковната мебел и утвар.

Конкурси за прием на докторанти в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

phd 1280Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий" обявява конкурси за прием и обучение на докторанти за учебната 2018/2019 г. По направление 2.4. Религия и теология са обявени следните места:
Теология (Стар завет) – форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Християнска етика) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Християнска философия) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (История на догматите) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Литургика) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Инославни изповедания) - форма на обучение – редовна, 1.
Теология (Религиозно образование) – форми на обучение: редовна – 1 място, задочна – 1 място.

Стипендии от държавния бюджет за студенти от приоритетни професионални направления

Е-мейл Печат ПДФ

img copyВъв връзка с приетите с Постановление на Министерски съвет № 27 от 23 февруари 2018 г. изменения и допълнения в Постановление № 90 на Министерски съвет от 2000 година за условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации и указания от писмо от МОН № 9104-39/23.03.2018 г. и № 0403-57/04.04.2018 г., Великотърновския университет:
1. Обявява нов прием на документи за стипендии само по показател „среден семестриален успех", само за студентите, обучаващи се в специалност от приоритетните професионални направления.

Сборникът „Свещеното Писание. Херменевтика – Богослужение – Диалог“ ще бъде представен в Централна университетска библиотека на ВТУ

Е-мейл Печат ПДФ

sveshtenoto pisanieСборникът „Свещеното Писание. Херменевтика – Богослужение – Диалог" (ИК „Омофор") с автори доц. д-р Димитър Попмаринов, д-р Павлин Събев (отец Павел) и д-р Стефка Кънчева – преподаватели в катедра „Библейски и систематическо богословие" на Православния богословски факултет, ще бъде представен в читалнята на Централна университетска библиотека.

За трета поредна година се организира лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

troyan monasteryЦентърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично", организират за трета поредна година лятно докторантско училище.

Страница 2 от 69

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 75 посетителя в сайта