ПБФ :
A+ R A-

Бюлетин „Нови книги“ в библиотеката на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

book 1Нови книги в библиотеката на Православния богословски факултет за месец октомври 2019 г.


Великов, Юлиян. Знание, взаимност и философия в ранните свети отци и църковни писатели. Русе, 2019.
Милев, Ал. и др. Учебник по Гръцки език за Духовните училища. София, 1956.
Модели на сътрудничество между църквата, общинската власт и държавата за провеждане на религиозно образование (1997-2017). София, 2017.
Православие – Традиция и съвременност. Том V. Пловдив, 2019.

ПРОГРАМА НА ДЕСЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ И ХРИСТИЯНСКА ФИЛОСОФИЯ

Е-мейл Печат ПДФ

plakatНа 30-31 октомври 2019 г. във Велико Търново за десета поредна година ще се проведе традиционния международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия. Форумът се организира от Центъра по систематическо богословие на Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със съдействието на фондация „Дякония и мисия" и десетото му юбилейно издание е на тема „Теология и идеология".

В него ще се включат повече от 20 учени от България, Гърция, Сърбия и Северна Македония, които ще дискутират съвременните форми на идеологическо мислене като предизвикателство пред църковния живот и теоретичния богословски дискурс. Семинарът ще бъде предшестван за втора поредна година от докторантски четения, които ще се проведат на 29 октомври 2019 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев". В четенията ще вземат участие десет докторанти от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Програма на докторантските четения, съпътстващо събитие на X-ия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия

Е-мейл Печат ПДФ

img 4228Центърът по систематическо богословие при Православния богословски факултет със съдействието на фондация „Дякония и мисия" за втора година организират докторантски четения, съпътстващо събитие на X-ия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия, който ще се проведе от 30 до 31 октомври 2019 г. във Велико Търново. Докторантският форум ще се проведе на 29 октомври 2019 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев". В четенията ще вземат участие десет докторанти от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Десети международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия

Е-мейл Печат ПДФ

img copyНа 30-31 октомври 2019 г. във Велико Търново за десета поредна година ще се проведе традиционния международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия. Форумът се организира от Центъра по систематическо богословие на Православния богословски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със съдействието на фондация „Дякония и мисия" и десетото му юбилейно издание е на тема „Теология и идеология".

Изложба – сериграфия на художници-преподаватели от НХГ „Цанко Лавренов”, гр. Пловдив 1–30 октомври 2019 г.

Е-мейл Печат ПДФ

serigra 4Откриване: 1 октомври 2019 г., 14:00 ч.
Организатори: Православният богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов", гр. Пловдив, със съдействието на Община Пловдив.
Място на провеждане: Зала 13, Корпус 11 на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Експозицията представя богата арт-колекция от сериграфии на известни художници, повечето от които преподават в момента или са преподавали по специални предмети в Художествената гимназия в Пловдив.

Страница 2 от 78

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 49 посетителя в сайта