ПБФ :
A+ R A-

In memoriam д-р Пламен Русев

Е-мейл Печат ПДФ

plamen 1На 21 юли 2018 г. се навършват девет месеца, откакто ни напусна нашият приятел и колега гл. ас. д-р Пламен Русев. 
Бог да упокои душата му в селенията на праведните!

Кандидатстване в магистърски програми на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

obshtaВторият прием на документи за кандидатстване в магистърски програми във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" започва от днес, 16 юли 2018 г. и ще продължи до 30 август 2018 г. Документи се подават в Ректората на ВТУ от 8.30 до 16 ч.
От 3 до 27 септември 2018 г. предстои трети прием на документи за магистърски програми в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение.

С международен научен семинар и докторантски четения ще бъде отбелязана 90-та годишнина от рождението на проф. Тотю Коев

Е-мейл Печат ПДФ

centar tkОт 3 до 5 октомври 2018 г. ще се проведе IX международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия, организиран от Центъра по систематическо богословие на Православния богословски факултет със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Поредното девето издание на форума ще бъде на тема: "Християнската антропология" и в него ще вземат участие учени от България, Сърбия, Гърция и Македония. Съпътстващо събитие на международния научен семинар по систематическо богословие и християнска философия тази година ще бъдат докторантски четения, които ще се проведат на 3 октомври 2018 г. в Православния богословски факултет.

Епископ Атанасий Йевтич ще бъде удостоен със званието „почетен професор“ на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

episkop-atanasii-yevtichАкадемичният съвет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" на свое заседание, проведено 19 март 2018 г., на основание чл. 8а, ал. 2 от Статута на наградната система, символите, ритуалите и празниците на ВТУ реши да присъди званието „почетен професор на Православния богословски факултет" на епископ Атанасий Йевтич.
Предложението за удостояването на епископ Атанасий Йевтич с почетно звание е на катедра „Библейско и систематическо богословие" на Православния богословски факултет, подкрепено с решение на Факултетния съвет на ПБФ (Протокол № 14/20.04.2017 г.).

Трето лятно докторантско училище (обзор със снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

obshta nachaloЗа трета поредна година от 3 до 5 юли в Троянския манастир „Успение Богородично" се проведе лятно докторантско училище, организирано от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий – игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".
Петнадесет докторанти от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски" в продължение на три дни имаха теоретически и практически занимания, свързани с изготвянето и представянето на научен текст, структуриране и аргументиране на теза и други теми, в помощ на успешната защита на докторска дисертация.

Страница 2 от 70

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 129 посетителя в сайта