ПБФ :
A+ R A-

Първо лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

BFVTUОт 13 до 15 юни в Троянския манастир ще се проведе първото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ и се осъществява по негов съвместен проект с Православния център „Проф. д-р Тотю Коев".

Богословският факултет във Великотърново е с най-ниските такси за бъдещи теолози в страната

Е-мейл Печат ПДФ

bogosl 420x221 420x221

Пресконференция на Православния богословски факултет на Великотърновския университет

951 бакалаври са завършили Православния богословски факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" от основаването му през 1991 г. досега. Това отчете на пресконференция доц. Мариян Стоядинов, заместник -декан на факултета. Това е общата бройка за богослови и иконографи. От въвеждането на магистърски програми през 2005 г. досега, са завършили 88 магистри по теология и 33-ма иконографи. За последните 4 години се обучават общо 33-ма докторанти. Възпитаниците на ПБФ се реализират във всички обществени сфери, уточниха от ръководството на факултета.

ПРИЕМ НА ДОКТОРАНТИ през уч. 2016/2017 г.

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logo

 Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" обявява конкурси за прием и обучение на докторанти през уч. 2016/2017 г. ПРАВОСЛАВЕН БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ

ПРАВО НА ОТГОВОР

Е-мейл Печат ПДФ

BFVTUВ статия със заглавие "Как да докараме до фалит държавен университет" от бр. 5591 (120) от 30.05.2016 г. с автор Таня Петрова (тук) е публикувана информация, която не отговаря на истината. В статията се споменава Научноизследователския център по систематическо богословие като едно от звената, които "са имали отделни ръководители, с шефски заплати".

Студенти от Православния богословски факултет на поклонническо пътуване в Русенска епархия

Е-мейл Печат ПДФ

poklonicheskoНа 28 май 2016 г. (събота), по инициатива на катедра „Църковни изкуства" към Православния богословски факултет във Велико Търново и с финансовата подкрепа на Православния център „Проф. Тотю Коев" беше осъществено поклонническо пътуване в Русенска епархия. Събитието е част от практическите дейности, свързани с учебния процес на студентите на ПБФ.

Страница 11 от 68

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 112 посетителя в сайта