ПБФ :
A+ R A-

Видео

Пророчества за Спасителя във вечернята за Рождество Христово

Е-мейл Печат ПДФ

DSC07320 rПрез декември шестата лекция от цикъла  "Книгата на книгите" проведена в ателие–книжарница „Къща за птици”, носи атмосферата на предпразничното очакване на Христовото Рождество. Гост-лекторът д-р Стефка Кънчева представи темата за старозаветните пророчества за Спасителя във вечернята на Рождество.

Д-р Стефка Кънчева е преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Автор е на монографията „За кого говори пророкът? (екзегеза на Ис.52:13–53:12)" и на редица публикации. Д-р Кънчева е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт" с изследователска тримесечна стипендия за настоящата учебна година в Бостън, САЩ.  

 

Представяне на книгата "Теология и социум"

Е-мейл Печат ПДФ

DimitarKirovПравославен център "Проф. Тотю Коев" има удоволствието да ви представи книгата "Теология и социум". Сборникът съдържа докладите от научната конференция Теология и социум, която се състоя през м. ноември 2011 година. В него са събрани изследванията на български и чуждестранни богослови, които засвидетелстват и аргументират ролята и значението на богословието в нашето общество. Книгата представи доц. д-р Димитър Попмаринов, декан на Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

 

Църквата и общението

Е-мейл Печат ПДФ

ТутековВ темата ни въвежда доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател към катедра "Систематическо богословие" към Православния богословски факултет.

 

 

Семейството като образ на Господнята Трапеза

Е-мейл Печат ПДФ

3В Православен Център "Проф. Тотю Коев" се проведе среща-дискусия на тема "Семейството като образ на Господнята Трапеза". В темата ни въведе ас. прот. Добромир Димитров, преподавател към катедра "Историческо и практическо богословие" към Православния богословски факултет.

 

Еклисиологията – въпроси, проблеми, перспективи (Видео)

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoМеждународен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия

ЕКЛИСИОЛОГИЯТА – ВЪПРОСИ, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ

За четвърта поредна година, по вече утвърдена традиция, в Православния Център „Проф. Тотю Коев" във Велико Търново се проведе международният семинар по систематическо богословие и християнска философия. Организатор на семинара е „Центъра по систематическо богословие" към ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", с финансова подкрепа от Фондация Покров Богородичен и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" чрез научен проект с ръководител доц. д-р Свилен Тутеков.

Темата на семинара за тази година беше „Еклисиологията – въпроси, проблеми, перспективи" и в него участие вземаха изтъкнати богослови от България, Сърбия и Македония и преподаватели и докторанти, които работят в областта на систематическото богословие и християнската философия.

Страница 3 от 6

Банер
Банер
Банер

В момента има 121 посетителя в сайта