ПБФ :
A+ R A-

Съвременна Православна Проповед

За всеки проблем има решение

Е-мейл Печат ПДФ

sad boy aloneВъв всеки случай, трябва да помним, че решението, което ще намерим в живота, не винаги е приятно, но със сигурност винаги е полезно. Не  всичко, което е приятно, е решение.  Ние искаме отморяващо решение. Бог да ми реши проблемите, тоест да ми се подредят нещата така, както аз ги искам! – така казваме.

Светлина в тунела

Е-мейл Печат ПДФ

2162За всичко има решение. Едно от решенията   за нашите проблеми е да търсим молитвите на тези, за които знаем, че се молят и ще се помолят за нас. Това е помощ за нашата душа. Защото съществуват много трудни моменти в живота ни, където чувстваме, че светът загива под нашите нозе като хананейката, която казала на Христос, че загивам, детето ми страда, на друг детето е болно, на трети е починало, друг има психологически проблеми, обсебен е, има депресия, разни проблеми. Стигаме до момент, в  който ни се струва, че животът е без изход, не намираме решение и казваме: Боже мой, дай ми някакво решение!

Бог няма да ни остави - част 2

Е-мейл Печат ПДФ

200-hilqdi-deca-ostaveni-u-nas-ot-roditeli-gurbetchii-281557Във всеки случай, ако разберем преходността на всички тези неща, тоест, ако погледнеш на всичко  спокойно и кажеш, добре, колко години ще живеем? Струва си да направим нещо! Дори не всичко да стане точно така, както го искаме, ние можем да бъдем щастливи и с малко неща. Проблемите са нещо незначително предвид това, което ни очаква след смъртта,  както  и  щастието ни е незначително, ако го видим във връзка с това, което става след смъртта. Всичко тук е относително.

Бог няма да ни остави - част 1

Е-мейл Печат ПДФ

euharistieЖивей  твоята мечта, не се примирявай, не отстъпвай, не сваляй летвата на мечтите си.  Искаме да постигнем хубави неща, но животът идва, разочарова ни и ни казва забрави за това! Нашата вяра, Бог обаче ти казва: не се разочаровай, не се огъвай, не губи кураж и не изпадай в меланхолия!

Благодат и свобода

Е-мейл Печат ПДФ

208638 10150233008338185 4577210 nА на всеки един от нас благодатта е дадена по мярката на дара Христов (Ефес. 4:7)

Всеки всеки християнин получава благодатни дарове от Бога. Какво казваме в молитвата на първи час: Христе, истинската светлина, която просвещава и освещава всеки човек, идващ на света, нека блесне върху нас светлината на лицето Ти, за да видим в нея непристъпната светлина. Христос е истинската Светлина, която просветлява и освещава всеки човек, който идва в света. Тоест всеки човек има някакви харизми от Бога.

Страница 5 от 15

Банер
Банер
Банер

В момента има 109 посетителя в сайта