ПБФ :
A+ R A-

Изложба на спец. Църковни изкуства в София

Е-мейл Печат ПДФ

 

sofia 2На 3 декември 2012 г. в Изложбената зала „Проф. Васил Геров” на Националния дарителски фонд „13 века България” в София беше подредена изложба на студенти от специалност „Църковни изкуства” на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Събитието е посветено на 20-годишнината на специалността.

През м. септември, в гр. Самоков, тази година, се проведе пленер „Река на толерантността 2”, който се организира от НДФ. В него взеха участие преподавателят от катедра „Църковни изкуства” гл. ас. Мариета Конова и студентите Сава Костадинов, Гергана Петкова и Ваня Русева от специалност „Църковни изкуства” и студентите-графици от ФИИ Георги Кавръков, Симеон Евлогиев и Симеон Спиров. Тяхното участие и успешната реализация на проекта на дарителския фонд стана повод проф. Греди Асса, изпълнителен директор на фонда, да покани студентите от специалност „Църковни изкуства” да гостуват с творбите си в изложбеното пространство на НДФ „13 века България”.

Изложбата представя 19 избрани творби на студенти – икони и мозайки, правени през последните две години. Някои от тях са дипломни работи в бакалавърски и магистърски курс на обучение, други са семестриални и текущи задачи.

sofia 5

sofiq 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sofia 3sofia 4


Банер
Банер
Банер

В момента има 40 посетителя в сайта