ПБФ : ПРОГРАМИ | МАГИСТЪРСКИ | Дистанционно обучение по магистърска програма: "Богословие на личността и обществото"
A+ R A-

Дистанционно обучение по магистърска програма: "Богословие на личността и обществото"

Е-мейл Печат ПДФ

uni-logoСпециалност: "Богословие на личността и обществото"

 

За магистърската програма имат право да кандидатстват студенти, придобили ОКС Бакалавър по специалност Теология в ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", в БФ на СУ „Св. Климент Охридски" и в други университети в страната и чужбина.

Образователно-квалификационна степен: МАГИСТЪР

Направление: Религия и теология

Форма на обучение: дистанционна

Продължителност: 2 семестъра

Ръководители:

доц. д-р Свилен Тутеков
Катедра "Библейско и систематическо богословие", каб. 435 Ректората, тел. (062) 618 243

Семестриална такса: 605 лв.

Основни знания: в областта на богословието и хуманитарните науки. Обучението в рамките на магистърската програма предполага специализираното занимание с актуалните проблеми на християнската антропология и социология, както и придобиването на умения за подготовка и защита на магистърска теза.

Основни умения: Магистърската програма Богословие на личността и обществото предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху антропологията, социологията и еклисиологията. Програмата има за цел по-задълбоченото изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото.

Образователни връзки и възможности за реализация: Богословската антропология има връзка с целия спектър на богословските науки и хуманитаристиката, докато еклисиологията има пряко отношение към социологията и обществените явления.

 

За повече информация: ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 66 посетителя в сайта