ПБФ :
A+ R A-

Излезе от печат вторият том на „Християнска етика“ на Георгиос Мандзаридис

Е-мейл Печат ПДФ

cover hr etikaОчакваният втори том на книгата „Християнска етика", издание на ИК „Омофор", излезе от печат. Мисията на Църквата в света, проблеми на биоетиката (трансплантация, евтаназия, кремиране, интервенционно възпроизводство...) и на екологията, са само малка част от темите, които разглежда гръцкият богослов.


„Книгата на проф. Георгиос Мандзаридис е образец за неопатристичен богословски синтез, който по трезв и мъдър начин включва в себе си всички стари и нови харизми на православното икономийно богословие.

 

Тя е удивителен пример за творческо и плодотворно взаимопроникване на харизматичното и академичното богословие в духа на светоотеческото предание. Благодарение на това авторът успява да свърже органично православния етос със самото събитие на човешкото съществуване и да обхване многобройни области от християнския живот. Едновременно с това той остава верен на традицията на християнската етика и включва в нея най-новите и най-актуалните теми на биоетиката, екоетиката, етиката на институциите и на геополитическите системи и т. н. Книгата е написана с дух и със стил, подходящ за читателите, които искат да ходят по „царския път" и като следват този път на покаянието, просветлението и обожението, да израстват като зрели църковни личности. От нея читателят може да се вдъхнови както за своя теоретичен дискурс, така и за своя практически подвижническо-евхаристиен полет в живота в Христос, устройван от Светия Дух в богочовешкото тяло на Църквата", пише редакторът на българското издание доц. Свилен Тутеков.

 

 


Банер
Банер
Банер

В момента има 40 посетителя в сайта