ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ" | Благотворителна кампания „Христос се ражда, славете Гo!“
A+ R A-

Благотворителна кампания „Христос се ражда, славете Гo!“

Е-мейл Печат ПДФ

dom za deca 4По инициатива на Православният център „Проф. Тотю Коев" към Православния богословски факултет във Велико Търново се организира благотворителна кампания под мотото: „Христос се ражда, славете Го!", чиято цел беше набиране на средства за закупуването на лакомства за децата лишени от родителска грижи от дом "Пеню и Мария Велкови" гр. Велико Търново.

 

В кампанията, по примера на влъхвите, се включиха всички преподаватели и студенти от Православния богословски факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий".

dom za deca 2На 23 декември 2014 година в дома за деца "Пеню и Мария Велкови" беше изнесен урок на тема: „Рождество Христово" от г-жа Дешка Дончева преподавател по Религия в ОУ "П. Р. Славейков" и бивша възпитаничка на Православният богословски факултет във Велико Търново. Тя разказа на децата за раждането на Спасителя и надеждата, която то носи на човечеството. Децата с интерес следяха историята и накрая благодариха на г-жа Дончева за нея.

Веднага след това свещ. Зоран Мамучевски директор на Православния център „Проф. Тотю Коев" благодари на всички деца за присъствието и търпението и им пожела да носят винаги в сърцата си светлината на Рождество и да не забравят, че празниците не са само за получаване на подаръци, а даряване на любов и саможертва за ближния.

Посещението в дома за деца лишени от родителска грижа завърши с връчването на пакети с лакомства на малчуганите, лично опаковани от студенти от Православния богословски факултет. Също така дома получи дарение и на детската книжка „Омагьосаната принцеса и други приказки" от авторката Стефка Стоянова от Поморие посредством Православния център „Проф. Тотю Коев".

dom za deca 3

dom za deca 5


Банер
Банер
Банер

В момента има 77 посетителя в сайта