ПБФ :
A+ R A-

На добър час!

Е-мейл Печат ПДФ

zashita 2015 1На 11 септември 2015 година се проведе държавната изпитна сесия и защита на дипломни работи за специалностите Теология, Теология и социално служение и Църковни изкуства в 11 блок на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Държавната изпитна сесия и защитата на дипломни работи предостави възможност на явилите се да завършат своите образователно квалификационни степени бакалавър или магистър.


Темите, които бяха изтеглени на държавния изпит (ОКС бакалавър) по Теология са: "Идеята за Месия в Стария Завет. Месиянски пророчества и предобрази", "Предпоставки за схизмата от 1054 г. и последици".
От катедра "Историческо и практическо богословие" (ОКС магистър) бяха представени дипломни работи на тема:
"Свещеномъченици и изповедници на вярата през комунизма от югоизточна България – път към канонизация" (дипломант: Димитринка Станева);
"Установяването и историческото развитие на последованието на брака до IX век" (дипломант: Костадин Стоянов).
От катедра "Църковни изкуства" образователно квалификационна степен бакалавър придобиха: Ивайло Цветков, Калоян Кирилов и Милена Димова, след като представиха иконите: „Тържество на православието", житийна икона на "Преп. Амвросий Оптински" и "Възнесение на св. прор. Илия на небето с огнена колесница".
Стела Пенева от магистърската програма "Църковни монументални изкуства" защити дипломен проект "Св. Честирдесет мъченици" (стенопис, намиращ се в заседателната зала на Търновската митрополия). Нейният колега Николай Недев от магистърската програма "Църковни кавалетни изкуства" защити дипломна работа озаглавена "Проект за дърворезбен иконостас за параклис "Св. вмчк. Мина", с. Поликраище".
Студентите от „Църковни изкуства" впечатлиха оценяващата комисия с висок професионализъм и отдаденост в работата си. Високи резултати бяха показани и от колегите теолози при писмения държавен изпит и дипломните защити.
Нека с молитва преди започване на работа да пожелаем успех в бъдещите начинания на успешно завършилите:
Господи Боже наш! Ти на всички помагаш във всяко добро. Милостивно помогни и нам, благослови днешната ни работа и труда ни. Подкрепяй ни и ни насърчавай, усили усърдието ни в нашите дела и намерения, за да ги вършим успешно, и благополучно да ги свършим с всяко задоволство в здраве и дългоденствие за Твоя слава. Амин!

zashita 2015 2

zashita 2015 7

zashita 2015 8

zashita 2015 5

zashita 2015 6

zashita 2015 3

zashita 2015 4

zashita 2015 9

zashita 2015 10

zashita 2015 11


Банер
Банер
Банер

В момента има 49 посетителя в сайта