ПБФ :
A+ R A-

ПРАВО НА ОТГОВОР

Е-мейл Печат ПДФ

BFVTUВ статия със заглавие "Как да докараме до фалит държавен университет" от бр. 5591 (120) от 30.05.2016 г. с автор Таня Петрова (тук) е публикувана информация, която не отговаря на истината. В статията се споменава Научноизследователския център по систематическо богословие като едно от звената, които "са имали отделни ръководители, с шефски заплати".

Доколкото етичният кодекс на българските медии ви ангажира да проверявате информацията преди нейното публикуване, като търсите и използвате различни източници, и доколкото е възможно да посочвате нейния произход (1.3.1), считам за необходимо да ви информирам:
Центърът по систематическо богословие съществува от 2012 г. и от създаването си до днес не е получавал никакви финансови средства от бюджета на ВТУ. Въз основа решение на УС на Центъра по систематическо богословие и заповед на Ректора на ВТУ от 12.07.2012 г. изпълнявам длъжността директор и декларирам, че в това си качество не съм получавал каквото и да било възнаграждение, камо ли „шефска заплата". Това може да бъде проверено и доказано от документацията в отдел ТРЗ на ВТУ и от годишната ми данъчна декларация. Цялата документация за работата на Центъра по систематическо богословие е налична и достъпна и аз лично съм готов да съдействам на всеки, който би желал да се запознае с дейността на нашия център.

Уважаема редакция,
Даваме си сметка, че тази информация е микро-детайл в контекста на голямата тема за университета и висшето образование изобщо. Но ако на ниво микро-детайл публикувате неточна и подвеждаща информация, как човек да се довери на изводите?
Ще се радвам, ако се съобразите с параграф (1.2.2) от Етичния кодекс на българските медии и публикувате писмото ми в качеството на „право на отговор".*

С уважение:
доц. д-р Свилен Тутеков
В. Търново, 31.05.2016 г.

*Писмото със съкращения е публикувано в Брой 5593 (122) 01 Юни 2016.


Банер
Банер
Банер

В момента има 29 посетителя в сайта