ПБФ :
A+ R A-

Откриха национална дарителска кампания за доизграждането на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”

Е-мейл Печат ПДФ

hram sv evtimiyНа 20 януари Българската Православна Църква почита паметта на великия аскет и богослов св. Евтимий, патриарх Търновски.

По този повод в строящия се университетски храм, носещ името на просветителя, беше отслужен молебен с акатист към св. Евтимий от свещ. ик. Славчо Иванов, протосингел на Великотърновска митрополия, в съслужение със свещеник Михаил Хаджиев, секретар на Великотърновска митрополия.

Мащабна дарителска кампания за набиране на средства за довършването на университетския храм "Св. Евтимий, Патриарх Търновски" започна ВТУhramov praznik 01 "Св. св. Кирил  и Методий" . Акцията стартира вчера, 20 Януари с благотворителен бал, който се проведе в ресторанта на грандхотел "Янтра". Балът бе първата инициатива от националната кампания. Събрани бяха 55050 лв. от куверти, томбола, търг на картини, икони и фотографии, предоставени от преподаватели на Великотърновския университет и Стефан Шарлопов, както и от дарения по време на благотворителния бал. Парламентарната група на ГЕРБ и народните представители от четвърти Великотърновски избирателен район дариха 5000 лв., а 20000 лв. –бизнесмени, приятели на Стефан Шарлопов.

Великотърновска строителна фирма обяви, че се ангажира да извърши външната облицовка на храма, а медният обков на кубетата на църквата се дарява от приятел на Стефан Шарлопов. RG Corporation предоставя останалите необходими средства за довършването на университетския храм. Благотворителната кауза на Великотърновския университет бе подкрепена и от Генералното консулство на Руската Федерация в Русе.

На 22 септември 2017, когато университетският храм ще бъде завършен, всички, спомогнали за осъществяването на каузата, ще получат грамоти за дарение.

Ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" изказва своята благодарност и признателност на всички, които се включиха в благотворителния бал и с финансовата си подкрепа спомогнаха родолюбивата кауза за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски" да бъде повече от успешна.

vtarnovo site 01-1

 


Банер
Банер
Банер

В момента има 33 посетителя в сайта