ПБФ : Category Blog | Успешно завърши второто лятно докторантско училище
A+ R A-

Успешно завърши второто лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

img 3101От 12 до 14 юли за втора поредна година се проведе лятното докторантско училище по систематическо богословие в Троянската света обител „Успение Богородично". Организатори на събитието са Центърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий" и фондация „Дякония и мисия", с подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично". Началото бе поставено на 12 юли – денят, в който Православната църква почита чудотворния образ на пресвета Богородица „Троеручица".

Участие в лятното докторантско училище взеха докторанти и преподаватели от двата богословски факултета у нас. Обучението се обособи в две основни части – методология и технология на богословското изследване. Първият ден бяха разгледани състоянието на богословските изследвания и методите, които намират своето приложение в богословския научен труд. Втория ден се представиха теоретични знания, свързани с методиката на изработване на автореферат, втората лекция беше посветена на практически умения, свързани с технолотията на писането, изготвянето на презентация и презентационни похвати. Третият ден бе изпълнен с практически задачи, в които докторантите – участници в училището, трябваше да приложат и покажат наученото през предходните два дни.
Организаторите на лятното докторантско училище изказват огромна благодарност за материалната и духовна подкрепа на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий.

img 3133


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 47 посетителя в сайта