ПБФ : ПРОГРАМИ | МАГИСТЪРСКИ | Магистърски програми в направление Религия и теология за завършили други професионални направления
A+ R A-

Магистърски програми в направление Религия и теология за завършили други професионални направления

Е-мейл Печат ПДФ

img 4228В Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" се предлагат следните магистърски програми за завършили бакалавърска или магистърска степен в други професионални направления:
Теология (4 семестъра) - програмата запознава с основни теми в областта на библеистиката, историята и учението на Църквата, както и с отделни аспекти от църковното служение в съвременен контекст.
Религиознание (3 семестъра) - програмата има за цел студентите да придобият цялостна представа за основните направления на най-разпространените религии в страната – ислям, юдаизъм, християнство.
Богословие на личността и обществото (3 семестъра) - магистърската програма има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото. Богословската антропология има връзка с целия спектър на богословските науки и хуманитаристиката, докато еклисиологията има пряко отношение към социологията и обществените явления. Програмата се предлага и в дистанционна форма на обучение.


Религиозно образование (2 семестъра) – магистърската програма по "Религиозно образование" има за цел да даде възможност на учители, които проявяват интерес към православното богословие, православната духовност и религията въобще, да придобият правоспособност да преподават религия, като се запознаят с основни теми в областта на библеистиката, догматическото и нравственото богословие, историята на религиозните учения и съвременното религиозно образование, както и отделни аспекти от църковното служение в съвременен контекст.
Факултетът има сключени различни договори по програмата за европейска мобилност „Еразъм+", които дават възможност на студентите от всички образователно-квалификационни степени да провеждат част от обучението си в богословски факултети в други европейски страни – Гърция, Румъния, Македония, Австрия и др.

Допълнителна информация за магистърските програми, начините и сроковете за кандидатстване, можете да намерите на уебсайта на Бюрото за кандидатстудентска информация, реклама и прием.

Контакти:
ул. Теодосий Търновски №2
Велико Търново 5003
тел: 0878 653444
E-mail: theolog@uni-vt.bg


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 77 посетителя в сайта