ПБФ : ПРОГРАМИ | МАГИСТЪРСКИ | Дистанционни магистърски програми в Православния богословски факултет
A+ R A-

Дистанционни магистърски програми в Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

distancionno-obuchenieКатедра „Библейско и систематическо богословие" при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" предлага дистанционно обучение по магистърска програма Богословие на личността и обществото.
За кандидати от същото професионално направление, магистърската програма Богословие на личността и обществото предлага профилирано обучение в областта на богословието с акцент върху антропологията, социологията и еклисиологията. Програмата има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото.


За кандидати от друго професионално направление, магистърската програма има за цел по-задълбочено изучаване на изворите, формирането и богословските предпоставки на църковното учение за личността и обществото. Богословската антропология има връзка с целия спектър на богословските науки и хуманитаристиката, докато еклисиологията има пряко отношение към социологията и обществените явления.
За придобили образователно-квалификационна степен бакалавър от професионална направление Религия и теология, обучението е два семестъра. За кандидатите, завършили други професионални направления, обучението е с продължителност три семестъра.

За допълнителни въпроси относно начините и сроковете за кандидатстване, можете да се свържете с Центъра по дистанционно обучение: e-mail: do@uni-vt.bg


Контакти:
ул. Теодосий Търновски №2
Велико Търново 5003
тел: 0878 653444
Бюро за кандидатстудентска информация, реклама и прием
E-mail: theolog@uni-vt.bg


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 51 посетителя в сайта