ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ | Трето лятно докторантско училище (обзор със снимки)
A+ R A-

Трето лятно докторантско училище (обзор със снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

obshta nachaloЗа трета поредна година от 3 до 5 юли в Троянския манастир „Успение Богородично" се проведе лятно докторантско училище, организирано от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий – игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".
Петнадесет докторанти от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски" в продължение на три дни имаха теоретически и практически занимания, свързани с изготвянето и представянето на научен текст, структуриране и аргументиране на теза и други теми, в помощ на успешната защита на докторска дисертация.


Първи ден
svilenРаботата на докторантското училище започна в ранния следобед на 3 юли 2018 г. с кратко приветствие от доц. д-р Свилен Тутеков, директор на Центъра по систематическо богословие. Негови бяха и лекциите в първия работен ден на докторантското училище, посветени на класификацията и характеристиките на научните текстове, структурирането и аргументацията на научни текст.


Втори ден
Вторият ден от работата на докторантското училище продължи с лекция на д-р Стефка Кънчева, в която се разгледаха въпросите за начините на съставяне на библиография, изискванията за цитиране, изготвяне на резюме на статия и други практически въпроси, с които се сблъскват докторантите при първите си участия в научни форуми.

marian
Работата на втория ден от докторантското училище продължи с лекция на доц. д-р Мариян Стоядинов, който представи възможности за публикуване на научен текст, с акцент върху международните издания. В лекцията си доц. Стоядинов посочи и полезни за докторантите онлайн ресурси и бази данни.
Лекционната част от програмата на втория ден завърши с лекция на д-р Стефка Кънчева с практическа насоченост върху изискванията за техническото оформяне, презентиране по време на научни форуми и презентационни умения.

az


Трети ден
В началото на третия ден, докторантите приложиха на практика наученото, като всеки от тях направи 5-минтна презентация по зададена тема, като представянето беше оценено и от колегите им и от лекторите – доц. д-р Свилен Тутеков и д-р Стефка Кънчева.
Преди отпътуването си от Троянския манастир участниците в Третото лятно докторантско училище се срещнаха с Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, от когото получиха благословение и подарък – луксозно издание на Новия Завет.
След общата снимка пред портите на обителта, докторантите се разделиха с пожелание за нови срещи и повече възможности за неформално общуване.

obshta zala

obshta zala 2

 

 

 

genov

boriana

stelian

sioniy


Банер
Банер
Банер

В момента има 58 посетителя в сайта