ПБФ :
A+ R A-

Четирима преподаватели от Православния богословски факултет на ВТУ ще вземат участие в Седмицата на православната книга

Е-мейл Печат ПДФ

orthodox bookОт 10 до 14 септември 2018 г. във Варна ще се проведе XX-то издание на Седмица на православната книга, под надслов "1125 години от Преславския събор". Организатор на събитието е Варненска и Великопреславска света митрополия.
В юбилейното издание на форума ще вземат участие доц. д-р Димитър Попмаринов, доц. д-р Мариян Стоядинов, доц. д-р Свилен Тутеков и гл. ас. д-р Стефка Кънчева от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".


На 11 септември 2018 г. от 18 ч. в зала "Пленарна" на Община Варна доц. д-р Мариян Стоядинов ще представи книгите „Разширяването на сърцето" на архимандрит Захариас (Захару) и „Кореспонденция с прот. Георги Флоровски" от архимандрит Софроний (Сахаров), издание на ИК „Омофор".
Същата вечер ще бъдат представени още две книги на ИК „Омофор". Сборникът „Свещеното Писание. Херменевтика - богослужение - диалог" ще бъде представен от двама от неговите автори - доц. д-р Димитър Попмаринов и д-р Стефка Кънчева. Вечерта ще завърши с представянето на новоизлязлата книга на доц. д-р Димитър Попмаринов - „Библейско богословие. Академични есета".
На 12 септември 2018 г. доц. д-р Свилен Тутеков и ставрофорен протоиерей Радомир Никчевич, директор на издателство „Светигора" на Черногорската и Приморска митрополия ще представят книгата на Черногорския и Приморски митрополит Амфилохий „Основи на православното възпитание", издание на Варненска и Великопреславска св. митрополия. Същата вечер доц. д-р Свилен Тутеков ще представи програмите на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и годишника на Центъра по систематическо богословие „Теологикон".
Програмата на XX-то издание на Седмицата на православната книга можете да видите ТУК


Банер
Банер
Банер

В момента има 56 посетителя в сайта