ПБФ :
A+ R A-

Великотърновският митрополит Григорий благослови кандидатстудентската кампания на Православния богословски факултет

Е-мейл Печат ПДФ

65317056 2345932305727119 4097733528660213760 oНегово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий благослови кампанията на Православния богословски факултет в писмо, изпратено до духовните околии и свещениците в епархията. В писмото Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий казва:
„Вече близо три десетилетия Православният богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" е утвърдена част от системата на богословското образование в България. В тази си форма той е съчетание на две инициативи – на Българската православна църква, с чието благословение е основан през 1991 г. и държавата, която гарантира националното и европейско признание на дипломите, педагогическа правоспособност и редица други форми на допълнителна квалификация".


За учебната 2019/2020 година Православният богословски факултет ще приеме своя двадесет и осми випуск. „Във Факултета усърдно се трудят преподаватели с висока квалификация и мотивация, ползващи се с научен авторитет у нас, включително и в богословските среди на всички поместни православни църкви", посочва в писмото си Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий.
Православният богословски факултет приема студенти в ОКС бакалавър в специалност „Теология" и специалност „Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба", както и в разнообразни магистърски програми.
Повече за начините на кандидатстване, можете да прочетете на официалния сайт на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий".

pismo mitropolit 000

pismo mitropolit 001


Банер
Банер
Банер

В момента има 185 посетителя в сайта