ПБФ : ЦЕНТЪР | НОВИНИ
A+ R A-

П О К А Н А

Е-мейл Печат ПДФ

„Сурогатното майчинство е едно консуматорско отношение към децата, към зачеването, към тайнството на зачеването. То може да доведе до репродуктивно робство над по-бедни страни, до т.нар. репродуктивна проституция, където жени продават своята утроба, за да износят дете на богата двойка”. – ас. прот. Добромир Димитров.

Среща с монсеньор д-р Алберт Раух

Е-мейл Печат ПДФ

На 31 Януари т.г. в Православния богословски факултет пристигна Негово високопреподобие монсеньор д-р Алберт Раух от Източноцърковния институт в Регенсбург (Германия). По време на визитата си в ПБФ, д-р Раух се срещна с деканското ръководство и преподавателите от факултета, които през годините са били стипендианти на института и посети библиотеката на ПБФ и ателиетата на специалност „Църковни изкуства”.

30 Януари - денят на светите Трима светители

Е-мейл Печат ПДФ

На 30 Януари т.г., се навършиха две години от официалното откриване на Православния център към Православния богословски факултет при ВТУ, носещ името на първия декан на факултета - проф. д-р Тотю Коев. Началото беше поставено през 2003 г., когато по силата на съвместен договор между ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и Фондация "Покров Богородичен" беше създаден библиотечно-информационен център. През следващите години дейността се разшири и на 30 януари 2010 г., в деня на светите Трима светители и празник на висшите богословски школи, беше официално открит Православният център "Проф. Тотю Коев".

Страница 16 от 16

Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 199 посетителя в сайта