ПБФ : РЕСУРСИ | ВИДЕО
A+ R A-

Пророчества за Спасителя във вечернята за Рождество Христово

Е-мейл Печат ПДФ

DSC07320 rПрез декември шестата лекция от цикъла  "Книгата на книгите" проведена в ателие–книжарница „Къща за птици”, носи атмосферата на предпразничното очакване на Христовото Рождество. Гост-лекторът д-р Стефка Кънчева представи темата за старозаветните пророчества за Спасителя във вечернята на Рождество.

Д-р Стефка Кънчева е преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Автор е на монографията „За кого говори пророкът? (екзегеза на Ис.52:13–53:12)" и на редица публикации. Д-р Кънчева е стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт" с изследователска тримесечна стипендия за настоящата учебна година в Бостън, САЩ.  

 

Представяне на книгата "Теология и социум"

Е-мейл Печат ПДФ

DimitarKirovПравославен център "Проф. Тотю Коев" има удоволствието да ви представи книгата "Теология и социум". Сборникът съдържа докладите от научната конференция Теология и социум, която се състоя през м. ноември 2011 година. В него са събрани изследванията на български и чуждестранни богослови, които засвидетелстват и аргументират ролята и значението на богословието в нашето общество. Книгата представи доц. д-р Димитър Попмаринов, декан на Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

 

Страница 6 от 14

Банер
Банер
Банер

В момента има 68 посетителя в сайта