ПБФ : БОГОСЛОВИЕ | СЪВРЕМЕННА ПРАВОСЛАВНА ПРОПОВЕД
A+ R A-

Съвременна Православна Проповед

Бог няма да ни остави - част 1

Е-мейл Печат ПДФ

euharistieЖивей  твоята мечта, не се примирявай, не отстъпвай, не сваляй летвата на мечтите си.  Искаме да постигнем хубави неща, но животът идва, разочарова ни и ни казва забрави за това! Нашата вяра, Бог обаче ти казва: не се разочаровай, не се огъвай, не губи кураж и не изпадай в меланхолия!

Благодат и свобода

Е-мейл Печат ПДФ

208638 10150233008338185 4577210 nА на всеки един от нас благодатта е дадена по мярката на дара Христов (Ефес. 4:7)

Всеки всеки християнин получава благодатни дарове от Бога. Какво казваме в молитвата на първи час: Христе, истинската светлина, която просвещава и освещава всеки човек, идващ на света, нека блесне върху нас светлината на лицето Ти, за да видим в нея непристъпната светлина. Христос е истинската Светлина, която просветлява и освещава всеки човек, който идва в света. Тоест всеки човек има някакви харизми от Бога.

Върви в храма, там ще намериш светлина

Е-мейл Печат ПДФ

o 1291653724 DSC018922Продължение от "Игрите на ума"

Върви в храма, там ще намериш светлина.  Христос дойде, не за да слушаме радиопредавания, а за да имаме жива връзка с Него, с нашите братя, стани да отидеш на църква, помоли се, намери някой свещеник в квартала, да ти прочете молитва, да те докосне с епитрахила и  в теб да изгрее светлина. В сърцето ти да влезе божествен блясък и да видиш по друг начин живота, да ти каже да се причастиш и  Христос да влезе в теб. В една молитва преди св. Причастие се казва  ума чудно храни. 

Страница 9 от 25

Банер
Банер
Банер

В момента има 53 посетителя в сайта