ПБФ : БОГОСЛОВИЕ | СЪВРЕМЕННА ПРАВОСЛАВНА ПРОПОВЕД
A+ R A-

Съвременна Православна Проповед

Защо толкова болка?

Е-мейл Печат ПДФ

andreas konanosЕдин светец казва нещо хубаво за този живот. Представи си, че животът ти е като гоблен. Виждал ли си гоблена от задната страна? Майка ми плетеше и гобленът отзад е пълен с възли, конци, изображението отзад не е хубаво, не изглежда добре и не се вижда. Там всичко е заплетено, но отпред е много хубаво, виждаш пейзажите, фигурите, всичко, което човек плете. И тъй, този светец казва, че Бог плете за живота ни превъзходно изображение, превъзходен гоблен, държи го пред себе си, ние сега сме на земята и виждаме само задната страна, че всичко е в пълен хаос, виждаме само възли, конци, и казваш:
- Какво е това, което правиш с мен?

Човекът на моя живот – част втора

Е-мейл Печат ПДФ

tumblr m2je0kdU4s1qkynm4Продължение от "Човекът на моя живот"

Направи ми впечатление това, което ми каза един мой приятел- отче, аз няма да се преструвам на добър. Веднага щом се запозная с някоя девойка, на втората, на третата среща ще й кажа моите слабости, ще й кажа, че имам егоизъм, че се нервирам, че се гневя. Бре, детенцето ми, успокой се! – му казах. Не, искам да ти кажа, че не желая да осмивам другия човек, а искам да кажа истината, искам да се боря да се поправя, а не да се  правя на нещо различно от това, което съм. Вижте, като дух, като етос, като мислене  това  ми харесва. Естествено то може да крие несигурност,  но поне искам да покажа, че не се подигравам. Не тръгвам да показвам нещо различно. Искам да кажа кой наистина съм. Не нося маската на лицемерието да се правя на важен, да скрия някои неща, а съм простодушен, истинен, откривам се, доверявам се на Бога и на Божиите хора, рискувам и казвам това. Аз ще го кажа и ако кажа  моите грешки и немощите на моя характер,  ще се смиря, другият ще се трогне и ще ме обикне повече, защото не се правя на някой и на нещо,  а казвам какъв реално съм. Така  в нашия живот поставяме хубаво начало, смирено, истинно, приземено и имаме за Първообраз Христос. 

Човекът на моя живот

Е-мейл Печат ПДФ

197944 10150134701553798 161050223797 6570959 4077777 n Продължение от "Обичай и прави каквото искаш"

Велико нещо е да се доверяваш на Бога и да се молиш. Идва другият и ти казва: искам да създам семейство, но не знам как ще стане, къде ще намеря правилен човек и т.н. Някои от вас ми писаха за подобни проблеми, за проблеми с  вашите деца, за самите вас, че годините минават и не са се оженили т.н. Годините и времето минават, но знаем ли какво означават думите времето минава? Бог знае времето,  времето е така, както Бог го иска, добре си е времето! Ама, казваш, станах на 35 години! Е,  Бог може да иска да създадеш семейство на 38 години. Ама, минах 40-те! Е, Бог може да иска да създадеш семейство по-късно или може да има друг план за теб, който обаче е много добър. Не го зная, за да ти го кажа. Да ти кажа ли нещо просто? Помоли Бога да ти го каже. Да те просветли,  моли се!

Страница 18 от 25

Банер
Банер
Банер

В момента има 96 посетителя в сайта