ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"
A+ R A-

ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"

Благотворителна кампания „Христос се ражда, славете Гo!“

Е-мейл Печат ПДФ

dom za deca 4По инициатива на Православният център „Проф. Тотю Коев" към Православния богословски факултет във Велико Търново се организира благотворителна кампания под мотото: „Христос се ражда, славете Го!", чиято цел беше набиране на средства за закупуването на лакомства за децата лишени от родителска грижи от дом "Пеню и Мария Велкови" гр. Велико Търново.

Православен младежки лагер в Троянския манастир „Успение Богородично"

Е-мейл Печат ПДФ

IMG 1766 1024x683За втора поредна година Православният център „Проф. Тотю Коев" към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" със съдействието и подкрепата на Троянската Св. Обител организира Православен младежки лагер. В него се включиха над 20 участници от различни български градове и се проведе от 9 до 13 септември в Троянски манастир „Успение Богородично". Темата на лагера бе „Молитвата – живо общение с Бога".
Първият ден от семинара започна с приветствие от страна на отец Зоран Мамучевски – директор на Православния център „Проф. Тотю Коев". Той се обърна с благодарност към всички участници за желанието им да се включат в този лагер. Всички получиха тениска като подарък с логото на Православния център и надписа „...επί τό αυτό...", което означава „винаги всички и винаги заедно".
След въведителната част участниците имаха възможността да се разходят из манастира и да се запознаят с неговата история. Те също така посетиха неговата музейна част, включително и стаята, където е пребивавал апостола на свободата дякон Игнатий (Васил Левски).
Всеки ден от пребиваването в Троянската Света обител започваше със Св. Литургия отслужена от отец Петър Христов от Видинска епархия и отец Зоран Мамучевски от Великотърновска епархия.

Студентски обучителен семинар на тема: „ХИВ/СПИН като социално-пастирски проблем“

Е-мейл Печат ПДФ


news  1  cd6cf8150d9988fe5692a07a90a92147В периода 1-3 юли, за четвърта поредна година, в с. Боснек, Софийско, в почивната база на фондация "Покров Богородичен", се проведе семинар, свързан със социалната роля на Църквата. Семинарът беше организиран и финансиран от Православния център "Проф. Тотю Коев" към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Темата тази година беше "ХИВ/СПИН като социално-пастирски проблем". В семинара взеха участие студенти от Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", студенти от Богословския факултет към СУ "Св. Климент Охридски" и членове на "Православна младеж".

Страница 7 от 16

Банер
Банер
Банер

В момента има 75 посетителя в сайта