ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"
A+ R A-

ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"

Благотворителна кампания: "Никой не избира да бъде бежанец"

Е-мейл Печат ПДФ

bejanciВ света има милиони хора, които живеят далеч от родината си. Някои доброволно напускат домовете си в търсене на по-добър живот. Други са принудени да се разделят със своите семейства, поради страх от преследване или по време на война и оставят приятели и близки, работа, дом и всичко, което им е скъпо. Бежанците са преживели много, преди да стигнат дотук. Те пристигат с празни ръце и се изправят пред редица предизвикателства, за да започнат живота си отново.

Благотворителна кампания „Христос се ражда, славете Гo!“

Е-мейл Печат ПДФ

dom za deca 4По инициатива на Православният център „Проф. Тотю Коев" към Православния богословски факултет във Велико Търново се организира благотворителна кампания под мотото: „Христос се ражда, славете Го!", чиято цел беше набиране на средства за закупуването на лакомства за децата лишени от родителска грижи от дом "Пеню и Мария Велкови" гр. Велико Търново.

Православен младежки лагер в Троянския манастир „Успение Богородично"

Е-мейл Печат ПДФ

IMG 1766 1024x683За втора поредна година Православният център „Проф. Тотю Коев" към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" със съдействието и подкрепата на Троянската Св. Обител организира Православен младежки лагер. В него се включиха над 20 участници от различни български градове и се проведе от 9 до 13 септември в Троянски манастир „Успение Богородично". Темата на лагера бе „Молитвата – живо общение с Бога".
Първият ден от семинара започна с приветствие от страна на отец Зоран Мамучевски – директор на Православния център „Проф. Тотю Коев". Той се обърна с благодарност към всички участници за желанието им да се включат в този лагер. Всички получиха тениска като подарък с логото на Православния център и надписа „...επί τό αυτό...", което означава „винаги всички и винаги заедно".
След въведителната част участниците имаха възможността да се разходят из манастира и да се запознаят с неговата история. Те също така посетиха неговата музейна част, включително и стаята, където е пребивавал апостола на свободата дякон Игнатий (Васил Левски).
Всеки ден от пребиваването в Троянската Света обител започваше със Св. Литургия отслужена от отец Петър Христов от Видинска епархия и отец Зоран Мамучевски от Великотърновска епархия.

Страница 7 от 16

Банер
Банер
Банер

В момента има 62 посетителя в сайта