ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"
A+ R A-

ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"

Студентски обучителен семинар на тема: „ХИВ/СПИН като социално-пастирски проблем“

Е-мейл Печат ПДФ


news  1  cd6cf8150d9988fe5692a07a90a92147В периода 1-3 юли, за четвърта поредна година, в с. Боснек, Софийско, в почивната база на фондация "Покров Богородичен", се проведе семинар, свързан със социалната роля на Църквата. Семинарът беше организиран и финансиран от Православния център "Проф. Тотю Коев" към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Темата тази година беше "ХИВ/СПИН като социално-пастирски проблем". В семинара взеха участие студенти от Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", студенти от Богословския факултет към СУ "Св. Климент Охридски" и членове на "Православна младеж".

Благотворителна кампания "Заедно сме по-силни"

Е-мейл Печат ПДФ

- jpgПо инициатива на Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" Православният център „Проф. Тотю Коев" организира благотворителна кампания "Заедно сме по-силни", чиято цел е набирането на помощи за пострадалите от наводненията на територията на Република Сърбия и Босна и Херцеговина.
Около 50 души е броят на загиналите до този момент, а над 32 хиляди са евакуирани на територията на Република Сърбия и около 100 хиляди на територията на Босна. Положението и в двете страни остава критично, като се очаква втора вълна от наводнения.

Студентски Семинар на тема: „Социалното служение в съвременното общество“

Е-мейл Печат ПДФ

seminar 10На 20 май 2014 година в Православния Център "Проф. Тотю Коев" за първи път се проведе обучителен студентски семинар между специалностите Теология и Социална Педагогика. Семинарът са организира по инициатива на Педагогическия факултет – специалност "Социална педагогика" и Православния богословски факултет към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", финансиран от Православния Център "Проф. Тотю Коев". Темата на семинара беше "Социалното служение в съвременното общество" и се предвижда да бъде проведен в три етапа: два обучителни семинара и заключителна конференция. Идеята е да се покаже какво са усвоили студентите като знания в сферата на социалнато служение и как това може да бъде приложено в бъдеще като съвместна работа между двете специалности. На семинара бяха разгледани две теми: работата с наркозависими и работата със стари хора, като студенти представиха работата с тези групи хора от гледна точка на специалността, в която се обучават.

Страница 8 от 16

Банер
Банер
Банер

В момента има 56 посетителя в сайта