ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"
A+ R A-

ПРАВОСЛАВЕН ЦЕНТЪР "ПРОФ. Т. КОЕВ"

ДО ЯШ И НАЗАД

Е-мейл Печат ПДФ

old churchБеше 00.00 часа посред нощ, четвъртък се изнизваше, но петък предстоеше. В това среднощно утро се събрахме, за да тръгнем на път към мощите на св. преп. Параскева-Петка Епиватска (Търновска). Нашето пътуване започна от гр. Велико Търново. Пътувахме приблизително 10 часа, но местата, които посетихме си заслужиха всяка минута. Ето, че около обяд (21 октомври, петък) пристигнахме в гр. Яш. Изключителен, впечатляващ град в североизточна Румъния (в историческата област Молдавия).

Зов за помощ

Е-мейл Печат ПДФ

ivan-214x172За кампанията

Иван Стефанов e на 27 год., от Велико Търново. На 5-годишна възраст на Иван е открита двустранна хидронефроза. Претърпява редица операции, включително отстраняване на единия бъбрек. През 2007 год. е транплантиран в Австрия, но за съжаление трансплантацията е неуспешна – Иван отхвърля присадения бъбрек. През 2013 год. се налага да бъде отстранен и втория бъбрек. Оттогава е на хемодиализа.

Студенти от Православния богословски факултет на поклонническо пътуване в Русенска епархия

Е-мейл Печат ПДФ

poklonicheskoНа 28 май 2016 г. (събота), по инициатива на катедра „Църковни изкуства" към Православния богословски факултет във Велико Търново и с финансовата подкрепа на Православния център „Проф. Тотю Коев" беше осъществено поклонническо пътуване в Русенска епархия. Събитието е част от практическите дейности, свързани с учебния процес на студентите на ПБФ.

Страница 4 от 16

Банер
Банер
Банер

В момента има 43 посетителя в сайта