ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ
A+ R A-

ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ

Лятно докторантско училище се проведе в Троянската Св. Обител

Е-мейл Печат ПДФ

dok uchilishte 3От 13 до 15 юни в Троянския манастир се проведе първото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ и в него взеха участие докторанти и преподаватели от двата богословски факултета у нас.

Първо лятно докторантско училище

Е-мейл Печат ПДФ

BFVTUОт 13 до 15 юни в Троянския манастир ще се проведе първото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ и се осъществява по негов съвместен проект с Православния център „Проф. д-р Тотю Коев".

Църквата – място на спасението (аспекти на православната сотириология)

Е-мейл Печат ПДФ

01Международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия
„Църквата – място на спасението (аспекти на православната сотириология)"

За шеста поредна година, по вече утвърдена традиция, в Православния Център „Проф. Тотю Коев" във Велико Търново се проведе международният семинар по систематическо богословие и християнска философия. Организатор на семинара е Центъра по систематическо богословие към ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", с финансовата подкрепа на Фондация "Покров Богородичен" и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" чрез научен проект с ръководител доц. д-р Свилен Тутеков.
Темата на семинара за тази година беше „Църквата – място на спасението (аспекти на православната сотириология)" и в него участие взеха изтъкнати богослови от България, Сърбия и Македония. За първи път в историята на конференцията беше създадена виртуална стая, която позволи включването на участници от университетите в Твер, Гьотинген, и Белград.

Страница 5 от 6

Банер
Банер
Банер

В момента има 103 посетителя в сайта