ПБФ : ЦЕНТРОВЕ | ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ
A+ R A-

ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ

С международен научен семинар и докторантски четения ще бъде отбелязана 90-та годишнина от рождението на проф. Тотю Коев

Е-мейл Печат ПДФ

centar tkОт 3 до 5 октомври 2018 г. ще се проведе IX международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия, организиран от Центъра по систематическо богословие на Православния богословски факултет със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Поредното девето издание на форума ще бъде на тема: "Християнската антропология" и в него ще вземат участие учени от България, Сърбия, Гърция и Македония. Съпътстващо събитие на международния научен семинар по систематическо богословие и християнска философия тази година ще бъдат докторантски четения, които ще се проведат на 3 октомври 2018 г. в Православния богословски факултет.

Трето лятно докторантско училище (обзор със снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

obshta nachaloЗа трета поредна година от 3 до 5 юли в Троянския манастир „Успение Богородично" се проведе лятно докторантско училище, организирано от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия", с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий – игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".
Петнадесет докторанти от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски" в продължение на три дни имаха теоретически и практически занимания, свързани с изготвянето и представянето на научен текст, структуриране и аргументиране на теза и други теми, в помощ на успешната защита на докторска дисертация.

Започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие

Е-мейл Печат ПДФ

img 4256Своята работа започна Третото лятно докторантско училище по систематическо богословие. То се организира от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", със съдействието на фондация „Дякония и мисия". Докторантското обучение се осъществява с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично".

Страница 4 от 8

Банер
Банер
Банер

В момента има 46 посетителя в сайта