ПБФ :
A+ R A-

ЦЕНТЪР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ

Църквата – място на спасението (аспекти на православната сотириология)

Е-мейл Печат ПДФ

01Международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия
„Църквата – място на спасението (аспекти на православната сотириология)"

За шеста поредна година, по вече утвърдена традиция, в Православния Център „Проф. Тотю Коев" във Велико Търново се проведе международният семинар по систематическо богословие и християнска философия. Организатор на семинара е Центъра по систематическо богословие към ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", с финансовата подкрепа на Фондация "Покров Богородичен" и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" чрез научен проект с ръководител доц. д-р Свилен Тутеков.
Темата на семинара за тази година беше „Църквата – място на спасението (аспекти на православната сотириология)" и в него участие взеха изтъкнати богослови от България, Сърбия и Македония. За първи път в историята на конференцията беше създадена виртуална стая, която позволи включването на участници от университетите в Твер, Гьотинген, и Белград.

ЗАПОЧВА ШЕСТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ПО СИСТЕМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ И ХРИСТИЯНСКА ФИЛОСОФИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Е-мейл Печат ПДФ

plakat seminar 2015-page-001На 29 октомври 2015 г. в Православния богословски факултет на Великотърновския университет започва ежегодният международен научен Семинар по систематическо богословие и християнска философия.

Църквата и времето - международен семинар по систематическо богословие и християнска философия (Видео)

Е-мейл Печат ПДФ

vtu uniОт 30 до 31 октомври 2014 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев" на Православния богословски факултет на Великотърновския университет ще се проведе Петия международен семинар по систематическо богословие и християнска философия на тема: „Църквата и времето". Форумът се организира от Центъра по систематическо богословие на ПБФ и в него ще вземат участие преподаватели и докторанти, които работят главно в областта на систематическото богословие и християнската философия от България, Сърбия и Македония. В програмата на семинара са предвидени 18 доклада в седем научни сесии.

Излезе от печат годишника на Ценътра по систематическо богословие към ПБФ във Велико Търново

Е-мейл Печат ПДФ

     korica teologikonИзлезе от печат ТЕОЛОГИКОН (том 1) - годишник на Центъра по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Страница 5 от 5

Банер
Банер
Банер

В момента има 49 посетителя в сайта