ПБФ : ПРОГРАМИ | БАКАЛАВЪРСКИ | Нова специалност в Православния богословски факултет - Религиознание
A+ R A-

Нова специалност в Православния богословски факултет - Религиознание

Е-мейл Печат ПДФ

 

v tarnovo universityОт учебната 2013/2014 г. в ПБФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" се открива нова специалност – Религиознание.
Специалността Религиознание запознава студентите с ученията и практиката на основните религии в страната – християнство, юдаизъм и ислям. В курса са засегнати и други религиозни учения, които имат място и влияние както в света, така и у нас. Завършилите специалността стават компетентни специалисти и придобиват знания и умения за работа на институции с тези религиозни изповедания. Придобиват професионални знания за важната роля на религиите в света, за това, че те в голяма степен са определящи за изграждане на ценностната система както на личността, така и на обществото. Научават, че трябва да се отнасят с търпимост и уважение към вярата на другия, към неговите празници, обичаи и поведение.


Обучаваните в специалността получават квалификация "специалист по религии". Те могат да работят професионално като експерти в държавната и общинската администрация, в сферите на културата и националната сигурност, експерти-консултанти по религиозни проблеми в съдебната система, музейни работници и екскурзоводи, експерти в областта на религиозния туризъм, специалисти по религиозна литература в издателства и др.
За специалността Религиознание във Великотърновския университет може да се кандидатства както с изпит по теология, така и с изпити по история, литература, философия и други хуманитарни науки, посочени в кандидат-студентския справочник на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".
Курсът на обучение в специалността за образователно-квалификационна степен "бакалавър" е осем семестъра.


Банер
Банер
Банер

Видео

 

 

В момента има 47 посетителя в сайта